Yalçın'ın "Çizgi Ötesi" Karikatür Evi'nde

Necmi Yalçın'ın farklı türde çalışmalarını içeren ‘Çizgi Ötesi’ sergisinin açılışı, 23 Aralık Cumartesi günü yapıldı. ‘Çizgi Ötesi’ sergisi, 28 Ocak tarihine kadar Karikatür Evi’nde görülebilecek

28 Aralık 2023 - 08:53

Çizerlik serüveni boyunca sanatsal ve mesleki çalışmalar üreten Necmi Yalçın'ın farklı türde çalışmalarını içeren ‘Çizgi Ötesi’ sergisi, 23 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açıldı.

Animasyon, storyboardlar, karakter tasarımları, çizgi romanlar ve illüstrasyon çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına, Necmi Yalçın'ın ailesi, öğrencileri, Çizgi Roman Okurları Derneği ile Karikatürcüler Derneği üyeleri ve çizgi severler katıldı. 

SERGİYİ 28 OCAK’A KADAR GEZEBİLİRSİNİZ

Geniş bir yelpazeye sahip çalışmaları içeren ‘Çizgi Ötesi’ni görmek isteyenler, 28 Ocak tarihine kadar Karikatür Evi’ni ziyaret edebilir. Sergiyle ilgili konuştuğumuz Yalçın, “Çizgi sevdalısı herkesi Çizgi Ötesi'ne bekliyorum. Çizim ile ilgili nelerin yapılabileceğini görebilecekleri bir sergi 35 yıllık bir çalışma döneminin çalışmalarının yer aldığı bir sergi. Bir ay süreyle Karikatür Evi’nde olacak. İllüstrasyonun her dalından örneklerin görülebilecek. Çizgi roman, karakter tasarımı, fotorealistik ürün illüstrasyonları var. Örneğin gofret ambalajının üzerindekiler. Çoğumuz onları fotoğraf zannederiz Benim gibi onları gerçekçi bir şekilde çizen kişiler var. Onlardan bazı örnekler var. Sergide, bir marka için yarattığım ürün karakterlerinin hangi aşamadan nereye geldiğini de görüyoruz.“ dedi. 

Yalçın, “Sulu boya ve çini mürekkebi ile beraber kağıt üzerine yaptığım orijinal bir Atatürk çalışması bulunuyor. Türkmenistan’daki bir sanat müzesi için yaptığım çalışmalar da var. 15 yaşımda yaptığım çalışmalar da bu sergide. Buradan çizgi sever gençlere ve çocuklara bir tavsiyem yaptıkları çalışmaları saklasınlar. Çünkü nereden nereye geldiklerini görecekler.” dedi.

Necmi Yalçın serginin açılışında çizgi severlere “Çizgi Ötesi’ için hazırlanan kitapçığı da imzaladı.  

 NECMİ YALÇIN KİMDİR?

 1971 İzmir doğumlu grafik tasarımcı, illüstratör. Üniversite eğitimi öncesi Ankara'da çeşitli çizgi film şirketlerinde yardımcı animatör ve animatör olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Tasarım ve Görsel Sanatlar Bölümü’nü tamamladı. Üniversite sonrası reklam ajanslarında illustrator, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak ulusal ve uluslararası birçok markaya hizmet verdi, ödüller aldı. Ulusal ve uluslararası sergi ve festivallere katıldı, atölyeler yaptı ve seminerler verdi. Çizgi eğitmeni ve çizer olarak reklam, sinema ve çizgi roman sektörüne çalışmalarını sürdüren sanatçı, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.

 

ARŞİV