Yanlış tercihlerin hikâyelerini yazdı

Edebiyatımızın usta kalemlerinden ve gazetemiz yazarı Mario Levi, yeni kitabı “Yanlış Tercihler Mahallesi”nde, sıradışı bir mahallede yaşayan sıradışı karakterlerin iç içe geçmiş öykülerini aktarıyor

22 Eylül 2017 - 10:19

Edebiyat dünyasının usta kalemlerinden, üretken yazar Mario Levi, yine yeniden bir romanı ile okuyucu karşısında. Levi’nin yeni kitabı “Yanlış Tercihler Mahallesi” raflarda yerini aldı. Everest Yayınları’ndan çıkan 390 sayfalık kitapta Levi, sıra dışı bir mahallede yaşayan sıra dışı karakterlerin iç içe geçmiş öykülerini son derece çarpıcı bir biçimsel üslupla anlatıyor.

Kitabın tanıtım bülteninde “Herkesin mutlaka bir kez, hayatının tüm akışını değiştirecek yanlış bir tercih yaptığı, sonra da ömrünü bu tercihle hesaplaşmaktan kaçarak tükettiği hüzünlü bir yer. Adı üstünde: Yanlış Tercihler Mahallesi! Kimler yok ki bu mahallede? Süslü Niko, Anet, Şişko Nuri, Garip Lolo, Deli Burhanettin, Eserekli Adalet, Fırıldak Selami, Fişek İsmail, Briyantinli Sabri, Horoz Sencer, Benli Şaziye, Konsolos Fahri Bey, Mösyö Aldo, Katina, Diana, Serra, Bruno, Lena, Aksak Azize, Pasaklı Vera, Kuaför Fikret, Çilli Meral ve diğerleri... Herkes yanlış tercihinin hikâyesini anlatıyor, benzerini, suç ortağını, acısını paylaşabilecek olan birilerini bulabilmek ümidiyle...” deniliyor.

KADIKÖY DE OLABİLİR FERİKÖY DE

Mario Levi de kitapla ilgili verdiği röportajlarda, ilk kez bir romanda hiç tanımadığı insanları anlattığını ama her romanın otobiyografik olduğunu belirterek, “kitabındaki karakterlerin hepsini bir şekilde çok iyi tanıyor ama onlarla tanışmıyor” oluğunu söylüyor.  Mahallenin aslında küçük bir ülke olduğuna inanan Levi, kitapta eski bir İstanbul mahallesini anlatıyor. Ona göre bu mahalle Kadıköy, Şişli, Kurtuluş, Samatya, Beyoğlu, Galata, Fatih, Fındıkzade... Bunlardan birinin olabileceğini söylüyor. Levi, “Ben bu kitabı, 60 yılımı geçirdiğim Türkiye’ye bir veda olarak görüyorum, bu roman aslında bir haykırış, bir ağıt...” yorumunu yapıyor.

KADIKÖY’DE İMZA VE SÖYLEŞİ

Aynı zamanda Gazete Kadıköy’ün yazarlarından da olan Mario Levi, Kadıköylü okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Levi, 23 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Akademi 1971 Kitapevi’nde olacak. Levi hem kitabı hakkında okurlarla söyleşecek hem romanı imzalayacak.

KADIKÖY İÇİN YAZMAK…

Kadıköyümüzün müstesna yazarı Mario Levi, Yeldeğirmeni’ndeki evinde Gazete Kadıköy’e verdiği röportajlarda “Kadıköy pek çok açıdan kurtarılmış bölge. Benim için bir cennet. Burada yaşamaktan çok mutluyum. Bu durumun devamı olsun yeter.  Kadıköylülük kimliğinin korunması çok önemli” demişti. Levi gazetemizdeki yazılarla ilgili de “Kadıköy ve Kadıköylüler için yazmak, yaşadığım duygulara başka bir anlam kazandırıyor” ifadesini kullanmıştı.


ARŞİV