“Yaptığım müzikten çok keyif alıyorum”

İnsanların alışık olduğu tarzdan farklı müzik yapıldığında geniş kitlelere ulaşılamayacağı klişesini kırmak istediğini söyleyen DOU, “Bu bakışı ben ve benim tarzımda müzik yapan arkadaşlarımla beraber değiştirebiliriz, değiştiremesek de farklı bir tarza dikkat çekebiliriz” diyor

28 Nisan 2023 - 07:52

Müzik dünyasının çok genç isimlerinden biri Doğukan Oltulu. Sahnelerdeki yeri ise çok yeni sayılmaz. Çünkü ortaokul yıllarından beri sahnelerde. Farklı tarzıyla özellikle genç dinleyicilerin ilgisini çekiyor. Poetry isimli yeni şarkısı Warner Music Türkiye etiketiyle dinleyici ile buluşan Doğukan Oltulu yani DOU ile müziğini konuştuk.

Doğukan Oltulu yani DOU kim önce oradan başlayalım?

Doğukan yani ben 25 yaşında hayalinin peşinden koşan, hayalini gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymayan sıradan bir gencim. Yaptığım müziğe ve yaklaşımıma güveniyorum ve çok büyük çok farklı kitlelerle ayni dilden konuşabileceğimize inanıyorum.

Müzik serüveni ne zaman nasıl başladı? Müzik yapmaya karar verdiğiniz ilk anı hatırlıyor musunuz?

Müzik, çocukluğumdan beri hayatımda. Aslında ortaokuldan beri etkinliklerde sahne aldım ama ilk müzik yapmaya karar verdiğim an herhalde tam olarak yılını ve kendi yaşımı hatırlamasam da televizyonda MTV’nin kanalını keşfettiğim o akşam saat 17.00’idi.

“KARIŞIK BİR TARZIM VAR”

Yaptığınız müzik tarzını siz nasıl yorumluyorsunuz?

Yaptığım tarz çok farklı etnik kültürlerden ve modern kültürümüzden gelen seslerin birleşimi e tabi üstüne biraz da pop. Aslında belirli bir şekil veya kesinlikle böyle diyebileceğim bir tarzım olduğunu düşünmüyorum. Yeni şarkı yazarken de içimden ne gelirse o şekilde ilerliyorum bu da bana özgürlük sağlıyor. Bazen ortaya gerçekten çok güzel mixlenmis kültür öğeleri çıkıyor; bazen mutsuz bazen de âşık, dans edebileceğimiz parçalar çıkabiliyor. Çok konuşmadan özetlersem karışık bir tarzım var.

Bu biraz riskli değil mi? Klasik pop söylemek yerine böyle bir tarzı niye tercih ettiniz?

Riskli mi? Evet, ama buradaki asıl soru neden riskli? Klasik pop yapmadığım ve insanların duymaya alışık oldukları tarzı söylemediğim için müziğimin büyük kitlelere ulaşamayacağı korkusu, işte ben bunu kırmak istiyorum. Bu bakışı ben ve benim tarzımda müzik yapan arkadaşlarımla beraber değiştirebiliriz, değiştiremesek de farklı bir tarza dikkat çekebiliriz.

Asıl olay kendimi bulduğum tarzı yapıyorum tabii ki gelişmeye de devam ediyorum. Kendi yaptığım müzikten çok keyif alıyorum, bu müzik tarzından benim gibi keyif alan bir dinleyici kitlem olursa da çok eğleniriz.

Söylediğiniz şarkılardaki beste ve sözler size ait sanırım. Üretim süreci nasıl yaşanıyor?

Evet beste ve sözler bana ait. Yeni bir şey ortaya çıkarmaya çalıştığımda bazen yolda giderken bazen evde söz yazmk geliyor aklıma. Hemen yazıp, çizmeye başlıyorum. Her zaman kendi hikâyelerim olmuyor. Sadece kendi hayatımdan bir şeyler yazarsam ya uzun sürede bir şeyler üretebilirim ya da sürekli bir şeyler yaşamam gerekir. Bu durumda çok yorucu olurdu benim için. Aslında benim Kemallettin adında bir karakterim var, yeni duygulara ve olaylara ihtiyaç duyduğum zaman bunların hepsini Kemallettin yaşıyor; âşık oluyor, üzülüyor, aldatılıyor, aldatıyor vs. yani anlayacağınız çok zor bir hayatı var dostumun.

Aşık olmasanız yazabilir miydiniz mesela?

Aslında bu soruya yukarıda cevap vermiş oldum, âşık olmasam da Kemallettin’i âşık edebilirim. Yalnız tabii ki benim âşık olmam ve duyguları yaşayıp yazmam arasında çok fark oluyor. Sorunun cevabı olarak kısaca evet yazabilirim.

İKİ DİLLİ ŞARKILAR

Şarkılar da İngilizce ve Türkçe sözler karışık. Bundan sonraki şarkılar da böyle mi olacak?

Ben şarkıları belirli bir plan içerisinde yazmıyorum ama en son yaptığımız toplantıda ya Türkçe ya da full İngilizce dili üzerinden ilerleme kararı aldık. Elimde daha çıkarmadığım hybrid (iki dilli) şarkılarım var onları çıkaracağız. Bundan sonrası için yeni yazıyor olduğum parçalarımı tek bir dilde yazmayı planlıyorum.

Hani her iş görüşmesinde sorulur. Bundan beş yıl sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz diye. Siz bundan beş yıl sonra müzik kariyerinizde kendinizi nerede görmek istersiniz?

Bu gergin bir soru. (Gülüyor) Ben kendimi bundan 5 yıl sonra büyük sahnelerde yer almış, geniş bir kemik kitleye sahip olmuş, üçüncü albümünü sosyal medyasından duyurmak için heyecanla akşamı bekliyor halde olmak istiyorum.

Siz kimleri dinliyor ve seviyorsunuz?

Ben neredeyse kulağıma hoş gelen her müziği dinliyorum. Justin Timberlake, Elvis, Metallica, Linkin Park, Anderson Paak, Mac Miller, Brockhampton, Eric Clapton, John Mayer gerçekten say say bitmez çok karışık bir listem var.

Şu isimle şarkı söylemek isterim dediğiniz biri var mı?

Çok hızlı çok kolay bir cevap; hemen şu an Justin Timberlake ile bir düet için hazırım hemen burada. (Gülüyor)

 

 


ARŞİV