Yarışma konseri Süreyya'da

Kadıköy Belediyesi Ulusal Beste Yarışmaları’nın bu sene 7.’si gerçekleştiriliyor.

29 Kasım 2023 - 14:10

Kadıköy Belediyesi’nin ülkenin sanat ve kültür hayatını zenginleştirmek, bu çerçevede çoksesli çağdaş Türk müziği alanında evrensel düzeyde müzik diliyle yazılmış müzik yaratıcılığını teşvik etmek ve böylece yerel çağdaş Türk oda müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak düşüncesiyle düzenlediği Ulusal Beste Yarışmaları’nın bu sene 7.’si gerçekleştiriliyor.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın final konseri her sene olduğu gibi bu yıl da Süreyya’da yapılacak. 4 Aralık Pazartesi akşamı saat 19:30’da yapılacak final konseri ve ödül töreninde, eserlerin ilk icrası, çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın Yaylı Çalgılar Dörtlüsü tarafından seslendirilecek. Türkiye’de modern müziğin ileriye taşınmasında rol oynayan ve Avrupa’daki festivallerde verdiği konserlerle uluslararası alanda tanınırlığını artıran topluluk, kemanda Özcan Ulucan ve İmge Tilif, viyolada Ulrich Mertin ve viyolonselde Ozan Tunca’’dan oluşan bir ekiple sahnede olacak.

Bu konserde dinlenecek olan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için yazılmış 4 eser, yarışma jürisi Cihat Aşkın, Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener, Oğuzhan Kavruk, Özkan Manav ve Hasan Uçarsu tarafından finalde seslendirilmek üzere seçildi. Bu eserler aynı gece jüri tarafından değerlendirilerek derecelendirilecek.


 


ARŞİV