Yaşasın animasyon

Sinematek / Sinema Evi, karma bir illüstrasyon sergisine ev sahipliği yapıyor

07 Şubat 2023 - 19:29

Kısa bağımsız animasyon film yapımını Canlandıranlar Derneği ve yeni programında canlandırma sinemasına bir yan bölüm ayıran Sinematek/Sinema Evi işbirliği yaparak “Canlandırmanın Dünü Bugünü” başlıklı bir program oluşturdu. Bu program, 70’lerden günümüze Türkiye’den kısa bağımsız canlandırma örneklerinden oluşan Öncüler Seçkisi: Türkiye Retrospektifi; yurt içi ve yurt dışındaki festivallerde gösterimleri yapılan, ödüller kazanan filmlerden oluşan Canlandıranlar Yetenek Kampı seçkisi ve ve Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali’nde ödül alan filmlerden oluşan Canlandıranlar Festivali Seçkisi olmak üzere üç ana izlekte ilerliyor.

Programa paralel olarak bir de sergi hazırlandı. “Yaşasın Animasyon!” adını taşıyan sergide, bazıları AR (artırılmış gerçeklik) ile animasyonlu olarak da izlenebilen 35 illüstrasyon yer alıyor. Geçen sene, ilk kez Canlandıranlar Uluslararası Film Festivali kapsamında seyirciyle buluşan sergide, Aksel Ceylan, Ayışığı Gülsel, Azimet Ahmet, Betül Kınay, Bıyıkof, Burak Beceren, Buse Ustaoğlu, Dilara Akbal, Dilruba Karalp, Ebuzer Caner, Ece Haskan, Ece Zeber, Eda Çağıl Çağlarırmak, Elif Deneç, Ezgi Arslan, Fatih Öztürk, Ferhat Akbaba, Glennis, Günseli Sepici, Hande Koçhan, Kaan Tanhan, Kadir Çıtak, Mavisu Demirağ, Maya Bora, Merve Atılgan, Nicemusicdude (Tunç Eren), Nihan Bostancıoğlu, Olgun Kaşıkçı, Selin Çınar, Sibel Açıkalın Akgün, Tolgahan Bayhan, Tutku Sevinç, Uğur Acil, Uğur Altun ve Yiğit Yerlikaya'nın eserleri yer alıyor. 

Sergi 25 Mart’a dek ücretsiz ziyaret edilebilecek.  

 

“Kediler genel olarak aynıdır. Uyku, oyun ve yemek yeme üçgeni içinde günlerini geçirirler. Bu illüstrasyonumda kedim Pamus’un günlük hareketlerini aynı kare içinde resimledim” diyen Maya Bora’nın kedisi Pamus’u çizdiği eseri

 


ARŞİV