Yayıncılar buluşuyor

Türkiye Yayıncılık Kurultayı, bu sene onuncu kez 15-16 Haziran'da çevrimiçi olarak düzenlenecek

08 Haziran 2022 - 12:16

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin yayıncılıkla ilgili ulusal çaptaki başlıca etkinliklerinden biri olan Türkiye Yayıncılık Kurultayı, bu sene onuncu kez 15 ve 16 Haziran 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek. 10. Türkiye Yayıncılık Kurultayı, sektörün duayenlerinden Mehmet Ali Yalçın’a adanacak. 

2004’ten bu yana iki yılda bir düzenlenen kurultaylarla, farklı alanlarda uzmanların bir araya gelmesi, yayıncılığın sorunlarının tüm detaylarıyla tartışılması, ortak akıl ile çözüm üretilebilmesi amaçlanıyor. Kurultayların sonunda, konuşmacı ve katılımcıların paylaştıkları görüş ve önerilerin derlendiği "Sonuç Bildirgeleri" hazırlanarak üyelerle, sektörün ilgilileriyle ve basınla paylaşılıyor.

MEHMET ALİ YALÇIN HAKKINDA

1940’lı yıllarda bir dönem gazetecilik yaptıktan sonra 1965’te May Yayınları’nı kuran Mehmet Ali Yalçın, kısa sürede çok önemli telif ve çeviri kitapları kültür yaşamımıza kazandırdı. Yayıncılar Derneği yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Yayıncılar Kooperatifi’nin (YAYKO) kurucusu ve başkanı olarak yayıncıların mesleki örgütlenmesi için çaba gösterdi. 12 Nisan 1980 günü özellikle yayıncıları sarsan kâğıt sorununa çözüm bulmak için kooperatifin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dönemin Sanayi Bakanı Nuri Bayar’ı ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama veda etti.

 

Etiketler; yayıncılar

ARŞİV