Bursa çıkışlı alternatif grup In Hoodies'in yeni single çalışması Coo Coo, Epic Istanbul / Sony Music Türkiye etiketiyle yayımlandı. Single için özel tasarlanmış, üzerinde şarkının dinlenebileceği bir QR kod ve şarkı için 20 sanatçı tarafından üretilen görsel işlere ulaşılabilecek bir link bulunan kese kağıtları, plak dükkanlarından kafelere İstanbul'un birçok noktasına bırakılıyor. Bu fikir, tükenmekte olan dünya düzeni içinde kendimizi rahatlatma gayretimize, güvende hissetmek için normal kabul edilene yaklaşma güdümüze vurgu yapıyor. Şarkının bu şekilde paylaşımı ile, müziğin fiziksel formlarda sunulmasındaki ekstrem değişimler, sonu gelen medyalar, yaşam ritimleri, rutinleri ve tüketim alışkanlıklarının evrilmesiyle birlikte sanatla iletişimin de hızla değişmesi üzerine düşünmek amaçlanıyor.
2017 sonbaharında ilk EP'sini yayınlayan Evrencan Gündüz, yeni EP'si "Mevsim Çiçekleri" ile hüzün ve sevinci bir arada işliyor. Evrencan Gündüz, 30 sene sonra da dinlediğinde kendini iyi hissedeceğini belirttiği albümünü tamamladı. Kayıtlarının büyük bölümünü Babajim Stüdyoları'nda gerçekleştiren Evrencan, ilk EP'si "Evrencan Gündüz ve Uzaylılar"daki gibi yine albümünü herhangi bir yapım firması ve sponsor olmaksızın kendi müziğinden sağlanan finansman kaynakları ile tek başına gerçekleştirdi. Genç yeteneklere bir yapım şirketi olmadan da kendi başlarına hayallerini gerçekleştirebilme konusunda ilham olan Evrencan Gündüz, aranjörlüğünü de kendi üstlendiği "Mevsim Çiçekleri" EP'sinde sözleri ve besteleri kendisine ait 6 şarkıyı seslendirdi. Albümde "La La La", "Sen Aşkımızdan", "Mevsim Çiçekleri", "Kadının Teki" gibi Youtube'da daha önce yayınlanan dört bestesinin yanısıra daha önce yayınlanmayan "Yeni Bir Şarkı" ve "Moda" isimli iki bestesi yer alıyor. Albüm baharın gelişi ile baharın getirdiği yenilenme üzerinde yoğunlaşan bir tema ile baharda yaşanan insan hikayelerini ve baharın müzikal hareketliliğini konu alıyor. Baharın gelişi gibi, kendini yeniden buluş, yeniden doğuş ve hayattaki dönüşümü mevsimler ve onun getirdikleriyle ifade ediyor.
Reggae müziğin Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden Sattas, 4 yıllık bir aradan sonra geçtiğimiz yıl Sony Music imzalı “Bir Ben Miyim” isimli single çalışmasını tüm sevenleriyle buluşturmuştu. Başarılı grup Sattas, şimdi de yepyeni çalışması “Gene Sen"i tüm müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Yurtiçinde, yurtdışında vermiş olduğu sayısız konser ve katıldığı festivallerle binlerce kişiye ulaşmayı başaran Sattas grubu, Gene Sen teklisiyle başarılarına devam ediyor. Çalışmaya adını veren “Gene Sen” şarkısının sözleri Sattas grubunun solisti Orçun Sünear, müziği ve düzenlemesi ise Sattas grubunun imzasını taşıyor. Çalışmada bir de “Gene Sen” şarkısının İngilizce versiyonu “Fun (Nursery Ryhme)” yer alıyor. “Fun (Nursery Ryhme)”ın sözleri de Orçun Sünear, müzik ve düzenlemesi ise yine Sattas imzası taşıyor.
Yorumculuğunun yanı sıra şarkı yazarı kimliği ve özgün tarzıyla dikkat çeken Şenay Lambaoğlu’nun alternatif pop tarzındaki “Rüyalarıma Gir” adlı dördüncü stüdyo albümü Ada Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluştu. Albümlerinde caz müziğiyle farklı türler arasında diyalog kurarak sesini geniş kitlelere duyuran Lambaoğlu’nun yeni albümünde yer alan tüm şarkıların sözü ve müziği sanatçıya ait. Albümün müzisyen kadrosunda ise; Tolga Bedir (akustik piyano ve tuşlular), Kaan Bıyıklıoğlu (akustik piyano, rhodes), Matthew Hall (kontrabas), Caner Üstündağ (bas gitar), Ekin Cengizkan (davul, perküsyon) ve Erdem Göymen (davul, perküsyon) ve konuk müzisyen olarak Derya Türkan (kemençe), Korhan Futacı (tenor saksafon), Sedef Erçetin (çello), Erdinç Şenyaylar (akustik, elektrik gitar), Bora Çeliker (akustik, elektrik gitar), Serhan Erkol (alto saksafon) ve Batu Şallıel (soprano saksafon) gibi değerli müzisyenler yer alıyor.
Fulya Özlem & Akustik Kabare’nin fasıl enstrümanlarıyla kaydedilmiş bir makam müziği albümü “Mânidar Boşluk” yayınladı. vokalde Fulya Özlem, kanunda Asineth Fotini Kokkala ve udda Marina Liontou-Mohament’den oluşan ve 2014 yılında kurulan grubun albümündeki tüm şarkılar, Fulya Özlem tarafından, kanto, tango ve fasıl şarkısı gibi yirminci yüzyılın başında Türk müziğinde popüler olan formlarda, mûsıkimizin Sûzidil’den Dügâh’a hanidir hatrı sorulmayan çeşitli makamlarında ve envai çeşit aksak usûllerinde bestelenmiş. Şarkıların nev-i şahsına münhasır, kâh kara deliklerden, kâh hissî vampirlerden bahseden güfteleri ise modern ve geleneksel Türk Edebiyatı ile absürt tiyatro ve komedi unsurlarından besleniyor. Fulya Özlem & Akustik Kabare, Direklerarası Eğlenceleri ile Çağdaş Kabare kültürünü bir araya getirirken, Yunan ve Türkiyeli müzisyenlerden oluşan müzisyen kadrosuyla da şehrin kozmopolit geçmişini yâd ediyor. Grubun, son zamanlarda gitgide Müzikal bir Stand-Up gösterisine dönüşen sahne performansları, albümde hissedilen hiciv dolu, fettan ve bazen hüzünlü tonu, Akustik bir Kabare olarak sahneye taşıyor. Z/Kalan Müzik tarafından yayınlanan albümün, Miks ve Mastering’i İhsan Apça imzası taşıyor; kontrbasta Apostolos Sideris, perküsyonda Evi Kanellou, kemanda Ozan Çoban, gitarda Güneş Demir, asma davulda Burhan Hasdemir ve erbanede Burcu Yankın, albümde konuk müzisyenler olarak yer alıyor.