Yaz atölyeleri çocukların yüzünü güldürdü

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde 1 ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen yaz atölyelerinde çocuklar, bir arada olmanın mutluluğunu ve üretmenin heyecanını yaşadı

14 Temmuz 2021 - 14:12

Çocuklara yönelik eğlendiren ve öğreten etkinliklerin önemli adreslerinden biri olan Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde (HKÇKM) geçtiğimiz dönem pandemi nedeniyle atölyeler online olarak gerçekleşti. 1 Temmuz'da atılan normalleşme adımları ile birlikte merkezde de etkinlikler yaz atölyeleri başlığı altında yüz yüze yapılmaya başlandı. Çocuklar, 1-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlendi ve öğrendi. 

“MERKEZ YENİDEN HAYAT BULDU”

Atölye çalışmalarından biri olan Sanatçı Robot'a misafir olmak için gittiğimiz merkezin her katında bir etkinlik vardı. Adeta yeniden hayat bulan merkezde, çocuklar katıldıkları atölyelerde neler yaptıklarını birbirlerine anlattı. Hayal gücünün yol gösterici olduğu Sanatçı Robot atölyesinde çocuklar istedikleri malzemeleri keserek, boyayarak, yapıştırarak resim yapan ve dans eden robotlarını üretti.

“SOSYALLEŞMEK İSTİYORLAR”

Çocukların bilgisayar karşısında ders yaptığını, pandemi koşullarının onları çok sıktığını söyleyen  atölye eğitmeni Ali Yılmaz, etkinlik çalışmalarının çocuklara neler kattığını şöyle anlattı: “Sosyalleşmek, yüz yüze sohbet etmek istiyorlar. Kötü bir zamana denk geldiler. O yüzden yaz etkinliklerinin olması çok güzel oldu. Atölyede çocuklar kolay ulaşabilecekleri karton bardak, oynar gözler, çift taraflı bant, kalem pil, bozulan oyuncak... malzemesi ve hayal gücünün yol göstermesi ile istediği robotu yapıyor. Üretiyor, iş bitince de bir şey yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Hayal gücünün sınırı ve kalıbı yok. Çocuk ne istiyorsa yapabilir. Bu tür etkinlikler el becerisini geliştiriyor, düşünmeye sevk ediyor ve teknik anlamda geliştiriyor.”





 


ARŞİV