YAZ OYUNLARI BAŞLIYOR

Şehir Tiyatroları’nın sezon boyunca beğeni toplayan müzikal ve müzikli oyunlarının yer aldığı “Yaz Oyunları” 10 Haziran Çarşamba günü “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunla başlıyor

05 Haziran 2015 - 10:51
Şehir Tiyatrolarının sezon boyunca beğeni toplayan müzikal ve müzikli oyunlarının yer aldığı Yaz Oyunları 10 Haziran Çarşamba günü Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunla başlıyor. 20 Haziran’a kadar sürecek “Yaz Oyunları Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda sahnelenecek.  Yaz Oyunlarında; Bir Yaz Gecesi Rüyası, İstanbul Efendisi, Kabare, Cibali Karakolu, Kerbela adlı oyunlar saat 21.00de seyirciyle buluşacak. Biletleri satışa çıkan oyunlara yer bulmak için acele etmek gerekiyor!

BİR YAZ GECESİ RÜYASI

Shakespearein en sevilen klasiklerinden olan Bir Yaz Gecesi Rüyası, Avrupanın önemli yönetmenlerinden Aleksandar Popovski tarafından çağdaş bir reji anlayışıyla sahneleniyor. Yönetmen Bir Yaz Gecesi Rüyasını sahnelerken üç ana eksende ilerleyen hikayeyi sahne tasarımına da yansıtmış.

İSTANBUL EFENDİSİ
Musahipzade Celâlin yazdığı Engin Alkanın yönettiği İstanbul Efendisi, Osmanlıda Lale Devrinin sonrasında dönemin baş kadısı İstanbul Efendisinin konağında geçen olayları dolantı komedyası üslubuyla ele alıyor.

KABARE
Kabare (Cabaret), bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare, 1972de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazandı ve Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi listesine girdi.

CİBALİ KARAKOLU
Türk Tiyatrosunun başyapıtlarından biri olan Muammer Karacanın Cibali Karakolu, Zihni Göktay ustanın ellerinde yeniden İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Cibali Karakolu, hali hazırda varlığını koruyan pek çok gerçeğe ışık tutarak geçmişten günümüzü yansıtan eleştirel bir ayna olmayı başarıyor.

KERBELA
Beş yıldır Devlet Tiyatroları sahnelerinde Ankara seyircisinin ayakta alkışladığı Kerbela, yine Ayşe Emel Mescinin yönetiminde İslam tarihinin önemli olaylarından birini Şehir Tiyatroları oyuncularıyla sahneye taşıyor. Oyun, İslamiyetin doğuşunda var olan insancıl ve demokratik düşüncelerin iktidar mücadelesiyle geçirdiği dönüşümü insan olgusuna barışçıl bir vurgu yaparak anlatıyor.
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki Yaz Oyunları’nın programı şöyle:
Bir Yaz Gecesi Rüyası                       10 Haziran Çarşamba           21.00
İstanbul Efendisi                              12 Haziran Cuma                 21.00
Kabare                                           14 Haziran Pazar                  21.00
Cibali Karakolu                                16 Haziran Salı                     21.00
Kerbela                                          20 Haziran Cumartesi            21.00

ARŞİV