Yaz sıcağına yaz albümleri

Kadıköy kökenli sanatçılar, yaz aylarında yeni albümlerle dinleyici karşısına çıkıyor

13 Ağustos 2015 - 17:57

Gökçe UYGUN
Kadıköylü alternatif müzik inisiyatifi Müzik Hayvanı, yaz aylarında yeni albümler yayınladı. Bunlardan ilki prodüktörlüğünü Rolling Stones, U2, The Verve, Richard Ashcroft gibi pek çok ünlü isimin albümlerini hazırlamış olan Chris Potter’ın yaptığı  In Hoodies grubunun, “She Got Caught” isimli ilk EP’si (EP: az sayıda şarkı içeren kayıtlar).  Londra’da yapılan kayıtların albüm versiyonu ise ekim ayında raflarda olacak. Albümün ses mühendisliğini ise Grammy ödüllü Ian Cooper üstendi. 
Müzik Hayvanı’nın, senenin ikinci albümü ise post rock grubu olan Kadıköylü On Your Horizon’ın Turbulent EP’si. Albüm kayıtlarından önce yayınlanması planlanan bu EP’de 3 yeni parça mevcut.  Türkiye’nin en önemli synthesizer (sentezleyici) iklisi Mert Topel + Alper Maral’ın uzun soluklu oluşumu Control Voltage Project de Müzik Hayvanı etiketiyle yayında. Besteci ve müzikolog Alper Maral'ın Stefan Fricke ile beraber oluşturduğu yeni proje Audio Ritual serisi ise önümüzdeki günlerde yayınına başlıyor. Serinin ilk albümü Tesbih yakında raflarda olacak.  Sarp Keskiner küratörlüğünde gerçekleşen Kronovox Archive kayıtları ise ekim ayında Müzik Hayvanı sitesinde ve bilimum müzik markette yerini alıyor. 6 albümlük üçüncü pakette pek çok önemli kayıt mevcut...

ÖĞRETMENDEN MÜZİK ALBÜMÜ
Almanya’da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Kadıköylü Erhan Demir de yeni albümüne hazırlanıyor. Uzun yıllardır Almanca öğretmenliği yapan, öğretim üyesi olarak görev yaptığı özel üniversitede  ders programı açıklanır açıklanmaz sınıfı dolan Demir, Eylül’de piyasaya çıkacak yeni albümünü tamamlamak ve sanatçı olarak da tercih edilmek için gün sayıyor. Hadi Git, Meleklerin Tarzı Farklı ve Farkımız Bu adlı 3 single çalışması bulunan Demir, Meleklerin Tarzı Farklı adlı şarkısı Meleklerin Mucizesi adlı sinema filmine Sezen Aksu ve Candan Erçetin şarkıları ile birlikte soundtrack olmuştu.
Çocukluk ve gençlik yıllarını Yeldeğirmeni, Bahariye, Moda ve Erenköy semtlerinde geçirmiş olan Demir, halen Erenköy'de yaşıyor. Menajerliğini de Kadıköylü Menajer & Organizatör Gökhan Karaduman’ın yaptığı Erhan Demir, Türk ve Batı Müziği korolarında korist ve solist olarak görev almıştı.

YİNE, YENİDEN AYNA
Bir zamanların fenomen grubu Ayna, hayranlarına yeniden merhaba diyor. Kadıköylü Can Güney’in gitaristi olduğu grup, “Sevmek” isimli single ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Unutulmaz aşk şarkıları ile hafızalara kazınan Ayna, bu defa da geleneği bozmadı ve yine romantik bir aşk şarkısı kulaklara hitap ediyor. Sözü Erhan Güleryüz'e, müziği ise tüm grup üyelerine ait olan, farklı soundu ile dikkat çeken Sevmek , tüm digital platformlarda, müzik kanallarında ve radyolarda müzikseverlerle buluştu. Bu zamana kadar çıkardığı 10 albüm ve 1 single ile müzik listelerinde önemli başarılar elde eden Ayna’nın Kadıköylü gitaristi Can Güney, gazetemize verdiği röportajda,  grubun dağılmasıyla ilgili sorumuzu, “Ayna dağılmadı. Bu bana zaman zaman bana soruluyor ama böyle bir açıklama yapmadık ki. Yolumuza devam ediyoruz...” diye yanıtlamıştı.

TOPLUMA ADANMIŞ ŞARKILAR 
Türkiye müzik dünyasının iki duayeni Şanar Yurdatapan ve Attila Özdemiroğlu, 35 yıllık aranın ardından Türk pop müziğinin efsanevi yapım şirketi ŞAT Yapım’ı yeniden kurdu ve ilk projeleri olan “Topluma Adanmış Şarkılar”ı (TAŞ) hayata geçirdi! Proje kapsamında her ay topluma adayacakları bir şarkı besteleyen ikilinin tamamen özgün ve telif hakkı istenmeden her türlü ortamda kullanılabilecek olan ilk bestesi “Mış Gibi” oldu. Kısa sürede büyük ilgi gören şarkı 1 aylık sürede yaklaşık 40 bin kez dinlendi. TAŞ projesi kapsamında başlayan yarışma da ilk besteyle birlikte başlamış oldu. Geçtiğimiz ay başlayan yarışmada internet kullanıcıları toplumaadanmissarkiler.net adresine girerek “Mış Gibi” şarkısını karaoke platformu vokalsensin.com’un kurduğu altyapı üzerinden seslendirdiler. 600’ün üzerinde başvurunun yer aldığı yarışmada, performansları en çok beğeniyi alan 6 yarışmacı finale yükseldi. Final performansları Özdemiroğlu veYurdatapan’ın yanı sıra Nükhet Duru, Aysun Kocatepe ve Ali Kocatepe’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme süreci sonucunda ilk  TAŞ Kralı Onur Taykara olurken, Deniz Çakıcı da TAŞ Kraliçesi seçildi.
Bu ayın yeni Topluma Adanmış Şarkısı da açıklandı. “Giden Gitsin” isimli beste, yarışmanın ikinci ayında toplumaadanmissarkilar.net adresinde yayınlanmaya başladı. Dileyen herkes siteye girerek, şarkı üzerine kendi vokallerini kaydedebiliyor.

BUTİK ŞARKILAR
Şanar Yurdatapan ve Attila Özdemiroğlu, ŞAT Yapım ile yeniden girdikleri müzik piyasasında güzel ve kaliteli çalışmalar yapmanın yanında topluma yararlı sonuçlar üretmeyi hedefliyor. İkilinin bir diğer projesi de  “KAŞ” (Kişiye Adanmış Şarkılar) olacak. Butik KAŞ konseptinde, Özdemiroğlu ve Yurtdatapan, sevdiği insana armağan edecek değerli ve kişiye özel bir hediye arayanlara, özgün şarkılar besteleyecek. Kişiye Adanmış Şarkılar bundan sonra; doğum günü, evlilik yıldönümü, Anneler Günü gibi özel günlerde yaratıcı ve değerli bir hediye seçeneği arayanlara sıra dışı bir alternatif oluşturacak.

ARŞİV