Yaz sıcak, şarkılar serin

04 Temmuz 2017 - 13:59

Yazın gelişiyle birlikte Kadıköy’deki müzik mekânlarının bazıları konserlerine yaz molası verirken bazıları da ‘yaz konserleri’ne başladı. Onlardan biri olan KadıköySahne’nin yaz boyu sürecek seri konserleri kapsamında 7 Temmuz’da LuXus, 8 Temmuz’da Mehmet Erdem, 14 Temmuz’da Moğollar, 15 Temmuz’da Deniz Tekin, 21 Temmuz’da Pinhani, 22 Temmuz’da Hayko Cepkin, 28 Temmuz’da Flört, 29 Temmuz’da Rubato, 4 Ağustos’ta Pilli Bebek, 5 Ağustos’ta Pamela, 11 Ağustos’ta Pera, 19 Ağustos’ta Yeni Türkü, 25 Ağustos’ta Birsen Tezer, 26 Ağustos’ta Leman Sam ve 8 Eylül’de Melih Baba ile Rock & Roll sahne alacak.

Alternatif müzik mekanlarından CanlıKarga’nın (Karga Bar) sezon kapanış konseri de 9 Temmuz Pazar akşamı 21.30’da olacak. Konserde bağımsız sahnenin yeni gruplarından “Yüzyüzeyken Konuşuruz” sahne alacak.

 YAZ YARDIM KONSERLERİ

Kadıköy’ün canlı etnik müzik dinlenebilen mekanlarından GitarCafe de yaz ve yardım konserlerine ev sahipliği yapacak.

Dünya müziğinin Kadıköy’deki ev sahibi GitarCafe’nin gitarist kurucusu Onok Bozkurt, “Bildiğiniz gibi 19 Haziran’da sezonu kapattık. Yaz aylarında yaşadığımız ekonomik sıkıntıları atlatmak için başlattığımız yardım kampanyasına tahminlerimiz üzerinde destek aldık, almaya devam ediyoruz. Hem müzisyen dostlarımızdan direk olarak aldığımız yardımlar ve yardım konserleri hem de müdavim müşterilerimizin destekleri sayesinde zor olan bu dönemi atlatacağız inancındayız. Sezonu kapamamıza rağmen yaz boyunca zaman zaman destek konserlerine devam edeceğiz” dedi. Bu konserlerden ilki 1 Temmuz’da yapıldı. “Gitar İkilisi” Erdem Sökmen&Hasan Meten; Bellinati, Gismonti, Assad, Towner, Pascoal, Tomatito ve Castro Neves’in eserlerini seslendirdiler.

AVM KONSERLERİ

Tepe Nautilus alışveriş merkezi de yaz ayını konserlerle karşılıyor. İlk olarak 7 Temmuz’da; çocukluğunu Türkiye’de geçiren ve yıllar sonra yeniden İstanbul’a yerleşen New Yorklu müzisyen Allen Hulsey, Nautilus Meydanı’nda çok özel bir performansla sahnede olacak. Gurme Gitar projesiyle yemeği müzikle buluşturan ve hastanelerde çocuklar için gitar çalıp onlara müziği sevdiren müzisyen, düzgün Türkçesi ve keyifli repertuvarıyla müzik ziyafeti yaşatacak. Bu ay ziyaretçileri bekleyen bir diğer performans ise; Subway Jazz Station. Gitar, saksafon ve vokalden oluşan grup; ballad, swing, bossa nova ve blues tatlarından oluşun bir repertuvar ile 21 Temmuz’da sahne alacak. Ücretsiz konserler 19.00-21.00 arası AVM içinde, Nautilus Meydanı’nda olacak.

Akasya AVM içindeki AKS Kültür Sanat’ta, 22 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.30’da Pinhani konseri yapılacak. “Kavak Yelleri” adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladıktan sonra dinleyici kitlesini hızla artıran alternatif rock gruplarından Pinhani, en sevilen şarkılarını seslendirecek.


ARŞİV