Yelda Altunal ve Nilipek'ten yeni albümler

Yelda Altunal’ın “Rüzgar Bizi Götürse” isimli yeni mini albümü, 20 Eylül’de tüm dijital müzik platformlarında müzikseverlerle buluştu. Nilipek ise mayıs ayında dinleyicileriyle buluşturduğu “Uydurduğumuz Oyunlar” albümünün ilk konserini ekim ayında verecek

26 Eylül 2024 - 14:44

Yelda Altunal’ın “Rüzgar Bizi Götürse” isimli yeni mini albümü 20 Eylül’de yayınlandı. Nilipek ise mayıs ayında dinleyicileriyle buluşturduğu dördüncü stüdyo albümü için video serisi çekimlerine başladı. Albümün ilk konseri Ekim ayında gerçekleşecek.

3 ŞARKILIK MİNİ ALBÜM

Altunal’ın söz ve müziği kendisine ait olan “Rüzgar Bizi Götürse” isimli albümünde, “Bi Yan Yana Olsak”, “Park” ve “Hisli Koku” isimli üç şarkı bulunuyor. Üç farklı aranjör tarafından düzenlenen şarkılarda melodilere trompette Şenova Ülker, kontrbas ve bas gitarda Selim Aydın, gitarda Ozan Göğüş, Lütfücan Kapucu, Miraç Yavuz, klavyede Onur Keskin, perküsyonda Murat Gürgen ve davulda Ayberk Garagon eşlik ediyor. Albümün kapak görseli ise Oğuzhan Zeytinoğlu imzasını taşıyor.

Altunal, yeni albümü ile ilgili şunları dile getirdi: “Şarkılarımda çoğunlukla anılarımdan yola çıkarak cesur ve yalın ifadeler kullanmaya çalışıyorum. Üzerine düşünmesi ve söylenmesi zor olanla yüzleşmekten korkmadan; kadın olmanın, canlı olmanın, arzuları olan biri olmanın tadına vararak yazıyorum. Şarkılarıma konu olan durumlar hakkında pek çok kişiyle ortaklaştığımı biliyorum.”

NİLİPEK, SONBAHARI “LİVE İN CATALYST BERLİN” SERİSİ İLE KARŞILIYOR

Mayıs ayında dördüncü stüdyo albümü Uydurduğumuz Oyunlarla'yı dinleyicileriyle buluşturan Nilipek, albümdeki şarkıları tek başına çalıp söylediği video serisini “Menekşe” ile başlattı.

Berlin'de bulunan Catalyst Yaratıcı Sanatlar Enstitüsü Stüdyosu'nda gerçekleşen çekimlerin yönetmenliğini Tuğçe Kep üstleniyor. Kayıtları Umut Burkay Coşkun ve Berkay Küçükbaşlar tarafından yapılan performansların miks ve masteringi de Berkay Küçükbaşlar'a ait. Albümden üç şarkının ilk bestelendikleri ham haliyle yorumlandığı seri, “Fotoğraf” ve “Yalan Söyledik” ile devam edecek. Albümün ilk konseri ise 28 Ekim'de Babylon'da gerçekleşecek.


ARŞİV