Yeldeğirmeni Sanat'ta etkinlikler başlıyor

Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi ekim ayı boyunca konser ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak

08 Ekim 2020 - 14:30

Pandemi nedeniyle etkinliklerine uzun süre ara veren Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi kapılarını açıyor. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun düzenlenecek etkinlikler 16 Ekim’de başlıyor.

Konser ve film gösterimlerine ev sahipliği yapacak Yeldeğirmeni Sanat Merkesi’nde ekim ayı boyunca yer alacak etkinlikler şöyle:

KONSERLER

  • Bora Çeliker Trio /16 Ekim 20.30

Bora Çeliker’e saksafonda Barış Ertürk, kontrbasta ise Apostolos Sideris eşlik edecek. Konserde, Bora Çeliker'in 'Borabook' ve 'Tersyüz' isimli albümlerinden bestelerin yanı sıra; Irving Berlin, Cole Porter, Rodgers & Hart, Jimmie Van Heusen, Antonio Carlos Jobim gibi şarkı yazarlarının bestelediği vokalli caz standardı ve bossa nova yorumlarına yer verilecek.

  • Arp ve Flütün Sihirli Müzikal Yolcuğu /17 Ekim 20.00

Bülent Evcil ile çocukluk arkadaşı ve yıllarca birlikte çalıştığı arp sanatçılarından Çağatay Akyol aynı sahnede çok zengin bir repertuarla biraraya geliyorlar. Konserde Bach’tan Ravel’e, İrlanda havalarından tangoya, Japon ezgilerinden Ahmet Adnan Saygun’a uzanan bir müzik şöleni sizleri bekliyor.

  • Nova Trio /21 Ekim 20.00

Her biri kendi dalında mesleğini başarıyla yürüten üç genç müzisyenin biraraya gelmesiyle oluşan Nova Trio, bu konserde Mehmet Özkan’ın grup için özel olarak bestelediği Trio Ravi adlı eseri seslendirecek. Ücretsiz konserde ayrıca Beethoven ve Arensky eserleri icra edilecek.

  • A Lo Loco Latin Jazz Band /23 Ekim 20.30

Kolombiyalı perküsyon sanatçısı Joiner LP tarafından kurulan A Lo Loco Band konserinde geçmişten günümüze en sevilen pop, caz ve Latin parçaları Afro Cuban ritimlerle yorumladığı repertuarı ile sanatseverlere keyifli bir akşam yaşatılacak.

  • Müziğin Esrarengiz Yolculuğu-Otto Barok /24 Ekim 20.00

Otto Barok konseri, Rönesans dönemin başından, Barok dönemin sonuna kadarki süreçte bestelenmiş opera şarkıları, anonim Sefarad şarkıları, peşrevler, TSM’nin seçkin şarkıları, İrlanda, İskoçya, İspanya, İngiltere gibi müzik kültürü oldukça köklü medeniyetlerin antik formdaki etnik müzikleri eşliğinde yeni sanat sezonuna ‘merhaba’ diyecek. Konserde Kontrtenor Kaan Buldular ve Soprano Cansu Baş solist olarak konuk olacak.

  • Sanat Deliorman ve Caz Biraderleri /30 Ekim 20.30

En son piyanist Janusz Szprot ile birlikte “Polonya’dan Sevgilerle” adlı projesini sunmaya gelen Sanat Deliorman bu kez, 2012’den beri birlikte müzik yaptığı Caz Biraderleri ile müzik severlerin karşısında olacak. Deliorman bu konserde caz standartları, Latin parçalar, bebop ve funk’ın yanı sıra, kendi caz besteleri ve Türkçeleştirdiği caz parçalarından örülü bir repertuar sunacak.

  • Bach, Beethoven ve Günümüz Türk Bestecileri /31 Ekim 20.00

Kendi döneminde birçok alanda çığır açan, çağdaşlığın ve ilericiliğin sembolü olan Bach ve Beethoven bu konserde dönemimizin iki önemli çağdaş bestecisi Özkan Manav ve Hasan Niyazi Tura'nın Onur Özkaya için besteledikleri eserlerin prömiyerleri sanatseverler ile buluşacak.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Yeldeğirmeni Sanat’ta ekim ayı boyunca iki film gösterimi olacak. İsveç Konsolosluğu işbirliği ile yapılan film gösterimleri ücretsiz.

  • Mozart Kardeşler / 19 Ekim 20.00

Tiyatroyla ilgilenen ve hayatında tiyatrodan başka bir şey olmayan insanlarla ilgili komedi filminin yönetmenliğini Suzanne Osten yaptı. Mozart’ın Don Giovanni operası üzerine çalışan bir tiyatro ekibinde yönetmen ve oyuncular arasında yaşanan olayların konu edildiği filmde geleneksel tabuları yıkmak isteyen bir yönetmen ve direnç gösteren oyuncular arasındaki diyalog anlatılıyor.

  • Martha & Niki/26 Ekim 20.00

Tora Mkandawire Martens’in yönettiği bu belgesel filmde 2010 yılında Paris’te düzenlenen dünyanın en önemli hip-hop dans festivallerinden olan “Juste Debout”da birinci olan Martha Nabwire ve Niki Tsappos anlatılıyor. Belgesel iki kadının paylaştıkları dans tutkusunu, güçlü arkadaşlıklarını ve dünya çapında büyüyen kariyerlerini ele alıyor.


ARŞİV