Yeldeğirmeni Sanat’ta ocak konserleri

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, ocak ayında birbirinden keyifli konserlere ev sahipliği yapacak

05 Ocak 2024 - 10:41

Kadıköy Belediyesi’nin önemli kültür merkezlerinden biri olan Yeldeğirmeni Sanat ocak ayında yeni konserlere ev sahipliği yapacak. İtalyan piyanist Antonio di Cristofano, Dengin Ceylan, Baturay Yarkın, Ayşen Zülfikar gibi isimlerin konser vereceği Yel değirmeni Sanat Ocak ayı programı şöyle:

5 Ocak Cuma 20.00

Yeni Yılda Işıltılı Müzikaller

Soprano Ayşen Zülfikar ile piyanist ve besteci Baturay Yarkın en sevilen Broadway müzikalleri ve film müziklerinden seçme eserleri duo olarak yorumlayacak. Caz doğaçlamaları ve şarkıların kısa hikâyeleriyle konserlerine renk katan ikili, bu konsere özel olarak yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşmiş çeşitli şarkıları da Yeldeğirmeni Sanat izleyicisi için seslendirecek.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

06 Ocak Cumartesi 20.00

Piano Trio Forte

2010’da kurulan Piano Trio Forte, Sevil Ulucan (keman), Rahşan Apay (çello), Ece Demirci (piyano)’dan oluşuyor. Repertuarında Türkiye'den bestecilerin eserlerine yer vermeyi ilke edinen Piano Trio Forte 6 Ocak’ta dinleyicisi ile buluşacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

10 Ocak Çarşamba 20.00

Dengin Ceyhan Piyano Resitali - Piyano’nun Kadınları

Piyano derslerine 8 yaşında başlayan Dengin Ceyhan, Yeldeğirmeni Sanat konserinde kadın besteciler üzerine Türkiye’de ilk kez yapılmış olan albümü ‘Piyano’nun Kadınları’nı seslendirecek ve bu bestecilerin hayat hikâyelerinden kesitlerle birlikte bazı eserleri sanatseverlerle ilk kez buluşturacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

12 Ocak Cuma 20.00

Elis Dubaz Ve Ricardo Moyano İle Dünya Müzikleri

Bulgaristan asıllı güçlü bir ses Elis Dubaz ve Arjantin asıllı usta bir müzisyen Ricardo Moyano 2010 yılından bu yana birlikte müzik yapıyorlar, konserler veriyor. İkili düzenlemelerini Moyano’nun üstlendiği müziklerle sanatseverlerle buluşacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

13 Ocak Cumartesi 20.00

Aslıhan Güngör (arp), Çağla Bilgin (çello)

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Aslıhan Güngör ve viyolonsel sanatçısı Çağla Bilgin’in 2021’de kurdukları ArpÇello ikilisi , İstanbul seyircisi ile Yeldeğirmeni Sanat’ta buluacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

14 Ocak Pazar 12.00/14.00

Babyconcerts İle Bir Kış Masalı: Notaların Dansı

Sıfır yaş tüm bebek ve çocuklar için klasik müzik topluluğu Baby Concerts, Yeldeğirmeni Sanat’ta yoğun ilgi gören konserlerine devam ediyor.  Flüt, iki keman ve çellodan oluşan topluluğun canlı performansı ile gerçekleşecek Notaların Dansı konserinde küçük sanatseverler Grieg, Tchaikovsky, Vivaldi, Mozart, Bach gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini bir kış masalı eşliğinde dinleyecek. Ayrıca belki de hayatlarında ilk defa gerçek bir balerinle yakından tanışma şansı bulacak. Babyconcerts İle Bir Kış Masalı 14 Ocak Pazar günü hem 12.00’de hem de 14.00’te izleyici karşısına çıkacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL

17 Ocak Çarşamba 20.00

Antonio Di Cristofano Piyano Resitali

Dünyanın dört bir yanında resitaller ve birçok önemli orkestra eşliğinde konserler veren İtalyan piyanist Antonio di Cristofano, Yeldeğirmeni Sanat sahnesinde Chopin, Schumann, Brahms ve Berg'in eserlerini çalacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

 18 Ocak Perşembe 20.00

Trio Volga İle Eşsiz Alman Romantikleri

Obua sanatçısı Damla Tunçer, viyolonsel sanatçısı Julya Krepak ve piyanist Naile Ilgaz’ın bir araya gelerek kurdukları topluluğun adı Trio Volga, Yeldeğirmeni Sanat sahnesinde ilk kez yer alacak.Her biri kendi alanında ustalaşmış, ayrıca uzun süre oda müziği üzerine çalışmalar yapmış ve konserler vermiş sanatçılar bu konserde farklı dönem bestecilerinin eserlerini seslendirecek.

19 Ocak Cuma 20.00

Evrim Demirel Ve Makamsız Project

2006 yılında Kalan Müzik etiketiyle raflarda yerini alan, besteci ve piyanist Evrim Demirel’in müzik albümünde yer alan eserler dinleyici ile buluşacak. Makamsız Project konserinde Evrim Demirel (piyano, tuşlu çalgılar), Murat Tırnak (nefesli çalgılar), Umur Meriç Öztürk (trompet), Yaman Hadi, Bekir Sakarya (perküsyon) sahne alacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

24 Ocak Çarşamba 20.00

Tulpar Duo

Sahne çalışmalarının yanı sıra akademisyen olarak da görevlerini sürdüren Ayşin Kiremitci (obua) ve Burcu Durukan (piyano)’dan oluşan Tulpar Duo, interaktif konserleriyle  Yel değirmeni Sanat’ta.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

26 Ocak Cuma 20.00

Gülşah Erol Quıntet

Gülşah Erol (çello), Kaan Bıyıkoğlu (piyano), Batu Şallıel (saksafon), Enver Muhammedi (kontrabas), Burak Cihangirli (davul) oluşan topluluk, Gülşah Erol'un kendi besteleri dışında, popüler caz parçalarını, dünya müziklerini, Türk müziği eserlerini ve klasik batı müziğinde yer edinmiş önemli bestecilerin eserlerini "Çello ile Caz" projesiyle farklı bir tını ile yorumlayacak.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

27 Ocak Cumartesi 20.00

İzlenimler, Debussy Ve Çevresinde...

Jülide Gündüz (flüt), Gülyar Balcı (viyolonsel), Müge Hendekli’nin (piyano), Fransız besteci  Claude Debussy’in henüz 18 yaşındayken romantizm etkisinde bestelediği Piyanolu Trio’sundan esinlenerek hazırladığı program Barok ve Romantik dönem Fransız bestecilerinin eserlerinden oluşuyor.Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

31 Ocak Çarşamba

Kâzım Çokoğullu Klasik Gitar Resitali

Gitarist ve besteci Kâzım Çokoğullu; Tarrega, Turina, Villa-Lobos gibi klasik gitar repertuarının ünlü bestecilerine yer vereceği  resitalde ayrıca kendi beste ve düzenlemelerini de seslendirecek. Program ayrıca ünlü caz müzisyenlerinin eserlerinden Türk müziği ustalarının eserlerine dek uzanan renkli bir repertuar içeriyor.

Bilet Fiyatları: Tam 200 TL, Öğrenci ve İndirimli 100 TL

 

 

 


ARŞİV