Yeldeğirmeni'nde ücretsiz konser haftası

Sezon başladığından bu yana birbirinden özel konserleri Kadıköylülerle buluşturan Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi bu hafta üç ücretsiz konsere ev sahipliği yapıyor.

14 Ocak 2016 - 15:17
 Merkezde 13 Ocak Çarşamba akşamı gerçekleşen “İki Virtüözden Keman ve Piyano Resitali”nde,  kemanda Dr. Erman Türkili, piyanoda Iraklı Chumburidze konser verdi.
Merkezde hafta boyunca iki ücretsiz konser daha olacak. Bunlardan biri 16 Ocak Cumartesi Saat 20.00’de gerçekleşecek. Oda müziği eserlerinden seçmelerin dinleyicilerle buluşacağı Nemeth Quartet konseri. İsmini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ders verirken 1995 yılında gerçekleşen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Macar sanatçılar Istvan Nemeth (keman) ve Katalin Nemeth (çello)’ten alan Nemeth Quartet konserinde klasik ve romantik eserlere yer verecek. Yeldeğirmeni Sanat’ta haftanın son konseri ise 17 Ocak Pazar günü saat 12.00’de başlayacak “Pera Güzel Sanatlar Piyano, Keman ve Gitar Konseri”. Pera Güzel Sanatlar şan bölümü öğrencileri ile hocalarından oluşan grup piyano, gitar, keman ve çello eşliğinde dinleyicilere güzel anlar yaşatacak.

ARŞİV