Yemek ve Kültür dergisi 78. kış sayısıyla 20. yılına adım attı. Şehirler, mekânlar ve yazarların gözlemleriyle yemek kültürü tarihinin peşine düşülebilecek üç yazı öne çıkıyor kış sayısında; İhsan Erdinç’in “Osmanlı İstanbul’unda içki içme hâlleri”, Özge Samancı’nın “1913’te Dolmabahçe Sarayı’nda verilen bir ziyafet” ve Çilem Tercüman’ın “Ahmet Rasim ile İstanbul lezzetleri-2” başlıklı yazıları farklı sofraların izini sürüyor.
Diğer yazarlar ve konu başlıklarına gelince, Enis Batur’un “Yemek içmek yasak”, Vecdi Seviğ’in “Malta sürgününde lezzet özlemleri”, Gökhan Akçura’nın “Kese kâğıdı”, Necati Tonga’nın “Ankara’nın yeme içme mekânları: Tavukçu Lokantası” başlıklı yazılarının yanı sıra Rengin Soysal’ın “Bunaltı” adlı hikâyesi ve Nisa Leyla’nın “Gömüdeki Karanfil” adlı şiiri de derginin lezzetleri arasında.
Musa Dağdeviren her zaman olduğu gibi unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarif sunarken Zeliha Özkan “The Menu” filmi, Alp Türkmenoğlu ise Helal Gıda kitabı üzerine yazıyor. Pelin Özer Kelebek Köfte Piyaz’ın sahipleri Arman Untur, Ohannes Untur, Ani Untur ve Janet Untur ile köfte ve piyazın enfes tadı gibi bir söyleşiyle buluşturuyor bu sayıda okurları.
Sülayman Bulut’un Bilmece Mutfağı ve Çimdik köşeleri, İmam Cici, Muhammet Şengöz ve Hakan Tüzün Şengün’ün çizimleri yine bu sayının olmazsa olmazları arasında. Tarama Sözlüğü’ndeki yemek kültürü üzerine maddelerde ise sıra O ve T harflerinde. Geçmişin Tadı’nda ise 1953 yılında yayımlanan İstanbul’da Et Davası kapsamlı bir et dosyası sunuyor.