Yeni albüm 'Ulu' geldi

İstanbul bağımsız müzik sahnesinin öne çıkan genç gruplarından Peygamber Vitesi’nin (PV) yeni albümü “Ulu”, dinleyicisiyle buluştu.

31 Aralık 2014 - 11:53
Kadıköylü müzisyen Kutay Soyocak’ın kişisel projesi olarak başlayan ve sahne deneyimi için grup formunu alan PV, peygamber gibi eski bir imaj ile modern bir obje olan vitesin tezatlığına dikkat çeken bir müzik oluşumu. 2 yıl önce “İzlenmemiş Filmler İçin Şarkılar” isimli EP’sini (ortalama bir albümden daha kısa ya da underground albüm) yayınlayan Kutay Soyocak, bu albümün 7 şarkılık bir ev kaydı olduğunu belirterek, “Bana eşlik edecek müzisyene derdimi anlatabilecek kadar kendi şarkılarımı yapmaya başlamıştım cahil cesaretiyle. Kafamdakileri anlatmaya başlayınca albüm biraz şekillenmişti” diyor.  Robert E. Beider’ın “Toplumun Aynasında Ayı” kitabından ilham alan yeni albüm Ulu’nun daha rahat ve öznel bir albüm olduğunu vurgulayan Soyocak, “Aklıma gelenleri, başka eleklerden geçirmeden yaptım. Bu albümde eskiden beri yapmak istediğim şeyi yaptım; kayıt cihazıyla sokağa çıkıp sesler kaydettim, bankamatik sesi gibi. İlk albüme göre daha elektronik ve öznel oldu. Kutu grubundan Utku Öğüt’ün, Yaren Eren Budak’ın katkısı çok. Albümde bir hayvan olarak ayı’nın, insanoğlu karşısında verdiği unvan mücadelesine odaklanıyoruz. Ama net olarak ayıdan bahsetmiyorum. Ayının verdiği unvan mücadelesi ilgimi çekiyor. Günümüzde uyuşuk, tembel bilinen, hor görülen bir hayvan ama mitolojide kutsallık atfedilmiş. Bundan hareketle; iyi-kötü-güzel-çirkin arasındaki o değişkenlik, her an çizginin diğer tarafına geçebilme ihtimali ulu geliyor. Ayının albüme fikir veren yönü buydu” diyor.
“Ulu”yu www.muzikhayvani.com adresinden ücretsiz olarak indirebilir, sınırlı sayıda basılmış CD edisyonunu Müzik Hayvanı’nın dağıtım noktalarından temin edebilirsiniz.

ARŞİV