Yeni albüm ve şarkılar

Soğuk kış günlerine rağmen yeni şarkılar ve albümler dinleyiciyle buluştu. Yeni çıkan ve dijital platformlarda dinleyiciyle buluşan teklilerden ve albümlerden küçük bir seçki hazırladık

18 Mart 2022 - 09:12
  •  
  • İÇİMDEKİ ŞEYTAN

Son dönemin başarılı rock gruplarından Pera’nın yeni albümü “İçimdeki Şeytan” dinleyici ile buluştu. SoundFeed Production etiketiyle çıkan albümde 12 şarkı yer alıyor. Şarkıların sözlerinin Gökhan Mandır’a ait olduğu albümdeki şarkıların düzenlemesi de Gökhan Mandır, Hakan Ünalan’a ait.

Albümün ilk klibi Yağmur da geçtiğimiz günlerde dinleyici beğenisine sunuldu.

Müziğinde alternatif rock, soft rock yapısını barındıran grubun yeni albümünde en dikkat çeken şarkılardan biri de “Nuh”. Sistem eleştiri yapan elektro tınıların yer aldığı şarkı önümüzdeki günlerde sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

  • SAATLER

“İspanyol müziğini Türkiye'ye sevdiren adam” olarak anılan Salim Dündar’ın, daha önce hiç yayınlanmamış Fikret Şeneş sözlerini yorumladığı “Saatler” isimli teklisi Ossi Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu. Aynı gün enstrümantal versiyonu da yayınlanan eseri coverlamak isteyen tüm müzisyenler, herhangi bir telif ödemeden kullanıp yayınlayabilecek.

  • PETEK PANSİYON

Cem Pilevneli, şarkılarının canlı performanslarından oluşan ilk albümü “Petek Pansiyon (Live Sessions)” ile dinleyicilerinin karşısına çıktı.

Klip çekimleri Fenerbahçe’deki Petek Pansiyon'da yedi kişilik bir ekiple iki günde tamamlanan albümde, Pilevneli'nin ilk stüdyo albümündeki dört şarkının yanı sıra kariyerinde ilk çıkış yaptığı single'lar olan “Kendimi Gecelere Veremem”, “Serseri” ve “We Got Arrested” adlı şarkıları da yer alıyor.

İlk şarkısı 14 Ocak'ta yayınlanan ve dijital platformlarda her hafta yeni bir şarkısı yayına açılan albümün 25 Şubat’ta yayınlanan son şarkısı “Kayıp Aranıyor”un sözleri ve müziği Cem Pilevneli ile albümün prodüktörlüğünü üstlenen Kenan Doğulu’ya ait.

  • HİÇ İYİ DEĞİLİM

Dolu Kadehi Ters Tut'un yeni teklisi “Hiç İyi Değilim” mart başı dinleyici ile buluştu. Parçanın vokalleri Uğurhan Özay’a; prodüksiyonu, gitar ve bas gitarları Mürsel Oğulcan Ava’ya; davulları Berke Köymen’e; trompetleri Dilan Balkay’a; geri vokalleri ise Billur Battal, Dilan Balkay ve Mürsel  Oğulcan Ava’ya ait.

“Hiç İyi Değilim”in mix’i Mürsel Oğulcan Ava, mastering’i Adham Farid tarafından yapıldı. Kapak illüstrasyonu Mürsel Oğulcan Ava’nın, tipografi ise Taha Usta’nın elinden çıktı.

 


ARŞİV