Yeni albüm ve tekliler

Yeni albüm ve tekliler

10 Eylül 2022 - 19:59

DERİKO

Telli Davul’un yeni teklisi Deriko tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluştu. Telli Davul’a bu türküde Kardeş Türküler ve Bajar’dan tanıdığımız Vedat Yıldırım eşlik ediyor. Deriko isimli Ermeni bir kıza âşık olan bir gencin kavuşamama hikâyecinin anlatıldığı türküde ekip Anadolu Pop ezgilerini daha fazla kullanmış. Selim Seven prodüktörlüğünde, Nana Yapım etiketiyle yayınlanan eserin düzenlemelerinde ve bas gitarda Özer Ateş; synthesizer, organ ve düzenlemelerinde Halil Arslan, lead gitarda Çağdaş Özmen, miks ve masterde Ahmet Uçak yer alıyor. Türkünün video klibini ise Derd'Ali yönetti.

LOŞ, KARANLIK, HOŞ Bİ' ŞARKI

“Fısıltı” şarkısıyla adını duyduğumuz Hemsaye’nin “Loş, karanlık, hoş bi' şarkı’sı beş ay önce müzik platformlarında yerini almasına rağmen son günlerde sıkça duyduğumuz teklilerden biri olmaya başladı. Duru ve yumuşak bir tonda söylenen şarkı ve tam da sözlerinde olduğu gibi “Ve sonra loş, karanlık, hoş bi' şarkıda yüzünü bul, kork. Ve yine dönsün, bende çiçekler; rengine kör kimi bulursan, kalbine dönsün…”  insanın kalbinin derinliklerine bakma duygusu yaratıyor.

BUZ

MAW, ilk albümü “BUZ”u Universal Music Türkiye etiketiyle yayınladı. Sanatçının ilk albümü olan Buz yedi parçadan oluşuyor. Albümde yer alan “Kaç Kez” ve Myndless Grimes ile olan ortak çalışma “Benim Olsan Sen”i geçtiğimiz aylarda paylaşan MAW, ilk albümünün haberci teklisi “Ötesi Yok”u ise geçtiğimiz haftalarda dinleyiciyle buluşturmuştu.

JAZZ FOR MY LITTLE CELLO

Gülşah Erol, caz ve klasik müziği modern bir kompozisyonla buluşturduğu ikinci stüdyo albümü “Jazz for My Little Cello”yu dinleyiciyle buluşturdu. Yapımcılığını Kenan Doğulu’nun üstlendiği, sekiz şarkıdan oluşan yeni albüm, Doğulu Music aracılığıyla tüm dijital platformlarda yayına girdi.

Müzik hayatı boyunca Türkiye ve Avrupa'da içlerinde Peter Brotzmann, Joe Mcphee, Wolter Wierbos, Bart Maris, Jim Black, Selda Bağcan ve Kenan Doğulu'nun da yer aldığı farklı müzik tarzlarındaki müzisyenler ve gruplarla çalışan Gülşah Erol’a yeni albümüne de alanında başarılı pek çok isim eşlik etti. Beste, aranje ve prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği albümde Erol’a; tenör saksafonda Barış Ertürk, alto saksafon Duru Tuna, piyanoda Yiğit Avcı, bas gitarda Yiğit Can Öztop, davulda Burak Reşit Cihangirli eşlik ederken albümün mix ve mastering’i ise Erim Arkman imzasını taşıyor. 


ARŞİV