Yeni çıkan albüm ve tekliler

Yakın zamanda dinleyiciyle buluşan albüm ve teklilerden seçtiklerimiz

11 Ağustos 2023 - 09:33

KUMBARACI YOKUŞU

Rap dünyasının iki başarılı ismi FerzanBeats ve Hidra'nın yeni parçaları "Kumbaracı Yokuşu", Universal Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sözleri Hidra’ya müziği FerzanBeats’a ait olan şarkı kendine has aranjesiyle "Kumbaracı Yokuşu" dinleyicilere oldukça farklı bir deneyim sunuyor.

GEÇMEDİĞİN TÜM KÖPRÜLER 

Merih Aşkın'ın "Bir Kuş Olup Uçmak Gerek" üçleme albümünün ikinci adımı olan “Geçmediğin Tüm Köprüler” şarkısı Nana Yapım etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında. Bir çocuğun gözünden anlatılan birbirine bağlı üç farklı hikâye üzerine kurulu albümün prodüktörlüğünü Selim Seven yaptı. “Geçmediğin Tüm Köprüler”in söz ve müziği dışında video editing, kurgu, kapak fotoğrafı da Merih Aşkın’a ait.

TÜM KUŞLAR

Sevda Deniz Karali’nin yeni şarkısı “Tüm Kuşlar” Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayımlandı. Sözü, müziği ve düzenlemesi Sevda Deniz Karali’ye ait şarkının videosunda Pınar Köse imzası var. Müzikal hikâye anlatıcılığı tarzında olan şarkının düzenlemesi de Karali’ye ait.

ÖLÜM DANSI

Alternatif sahnenin en sevilen isimleri arasında yer alan Dolu Kadehi Ters Tut, Ölüm Dansı adını verdikleri yeni albümünü dinleyici ile buluştu. Yerel ve küresel sorunlarla ilgili protest şarkıları da içinde barındıran albüm 13 şarkıdan oluşuyor.

Albümde davulda Berke Köymen, bas gitarda Şener Engin, gitarda Bahadır Kartal, trompet, klavye ve geri vokallerde Dilan Balkay ve yine geri vokallerde Billur Battal ile çalıştı. Vokalleri Uğurhan Özay’a ait olan albümün prodüktörlüğünü de gitarlarına ve geri vokallerine ek olarak Oğulcan Ava üstlendi. Yapımcılığını kendi şirketleri olan SMF Productions üzerinden bağımsız olarak yürüten ekip, “Ölüm Dansı”nın mix aşamasında Ryan Hewitt ile, mastering aşamasında ise Dan Shike ile çalıştı. Albümün kapağı ve görsel dünyası Oğuzcan Pelit tarafından tasarlandı.

GÜNEŞ DAHA YAKIN

Yerli rock sahnesinin seslerinden Mentra, yeni single çalışmaları “Güneş Daha Yakın” ile dinleyicisiyle buluştu. Garaj Müzik etiketli bir aşk şarkısı olan Güneş Daha Yakın’ın sözleri Anıl Orkun Uğraş’a ait. Beste ve düzenlemede ise Anıl Orkun Uğraş’a Mert Erol eşlik ediyor.

 


ARŞİV