Yeni sesler, yeni eserler aranıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla gelecek vadeden bir genç müzisyene verilen “Aydın Gün Teşvik Ödülü”, bu yılki sahibini arıyor

26 Kasım 2015 - 13:36



Gökçe UYGUN
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 40. yılında başlattığı ve her yıl klasik müzik alanında gelecek vadeden bir genç müzisyene verilen “Aydın Gün Teşvik Ödülü”, bu yılki sahibini arıyor.
İKSV’nin kurucuları arasında yer alan ve Türkiye’de operanın gelişmesine büyük katkıda bulunan Aydın Gün anısına başlatılan ödülle,  klasik müzik alanında çalgı, opera, bestecilik veya şeflik branşında eğitim gören ya da eğitimini tamamlamış 30 yaşın altındaki müzisyenlere, bir defaya mahsus olmak üzere 15 bin TL tutarında destek sağlanıyor. “Aydın Gün Teşvik Ödülü” için müzisyenlerin başvurularını, 30 Kasım sabahına kadar [email protected] adresine özgeçmişleri ve işitsel-görsel malzemeleriyle birlikte göndermeleri gerekiyor. Başvuru için gereken belgelere dair ayrıntılı bilgiyi içeren şartnameye iksv.org/tr/aydin_gun_odulu adresinden ulaşılabilir. Adayların ulusal ve uluslararası başarılarıyla gelişmeye açıklıklarını değerlendirecek seçici kurul, belirleyeceği ismi Aralık ayı sonunda açıklayacak.
Seçici kurul, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner başkanlığında, Devlet Sanatçısı şef Rengim Gökmen, Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Yekta Kara, keman sanatçısı Cihat Aşkın, Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak'tan oluşuyor.  “Aydın Gün Teşvik Ödülü”nün ilki genç kemancı Hande Küden’e, ikincisi viyolonselci Cansın Kara’ya ve üçüncüsü kontrbasçı Salih Emre Şahin’e sunulmuştu.

YENİ ESERLER BEKLENİYOR
İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen, bestelerin ilk kez seslendirildiği “Yeni Müzik Konser Serisi”ne de başvurular başladı. Başvurular 7 Aralık’a dek sürecek. Katılımcılar http://music.bilgi.edu.tr/tr/genel-bilgi/ linkinden başvuru yapabilir. Seçilen eserler 9 Aralık 2015 tarihinde açıklanacak. Seçilen eser sahiplerine, e-posta yolu ile bilgi verilecek.
Seçilen en iyi 10 eser Ergon Ensemble tarafından seslendirilecek ve 22 Aralık’ta düzenlenecek konserle dünya prömiyeri yapılacak. Yeni Müzik Konser Serisi ile, 20. yüzyıl ve sonrası modern, post-modern müzik akımlarının desteklenmesini hedefliyor. Aynı zamanda konuyla ilgili Türk ve yabancı bestecileri, icracıları, öğrenci ve dinleyicileri aynı platformda buluşturmak amaçlanıyor.


ARŞİV