Yeni sezon, 2 yeni oyun

​Moda Sahnesi yeni sezona “İki Kore’nin Birleşmesi” oyunu ile başlıyor.

23 Ağustos 2023 - 11:38

Bahariye’deki Moda Sahnesi, Fransa Tiyatrosu’nun son döneminin önemli isimlerinden Joël Pommerat’ın yazdığı “İki Kore’nin Birleşmesi” oyunuyla sezonu açıyor.

Eseri Mine Çerçi Türkçeye çevirdi. Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyun, Neriman Uğur, Levent Tülek, Sedat Kalkavan, Asiye Dinçsoy, Reyhan Özdilek, Melek Ceylan ve Damla Pehlevan olmak üzere kalabalık bir kadroya sahip. Sahne tasarımını Bengi Günay, ışık tasarımını İrfan Varlı, kontak doğaçlama çalışmalarını Dilan Yoğun üstleniyor. Müzikler ve şarkı düzenlemeleri ise sahnede de göreceğimiz Pehlevan'a ait.

İki Kore’nin Birleşmesi, 7 Eylül Perşembe günü prömiyer yapacak. Biletler 14 Ağustos’tan itibaren biletinial.com’da ve gişede satışa çıktı.

EKİM’DE YENİ BİR OYUN DAHA

“Hasta Adamın Kızı: Selmin Zeki Hanım”, 12 Ekim’de seyirci ile buluşacak. Mürüvet Esra Yıldırım’ın yazdığı oyun, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında, İstanbul’da bir yalının müştemilatında geçiyor. İmparatorluğun son yıllarındaki siyasi gündeminin gündelik yaşamdaki aile ve kadın-erkek ilişkilerine uzantılarına göreceğimiz oyunda Selmin Hanım karakterine Yeliz Kuvancı hayat verecek. Oyunun müziklerini ise Betül Kaplanoğlu icra edecek. Kaplanoğlu, sahne üzerinde canlı kanun çalacak. 19. yüzyılın sonunda geçen oyunun rejisi ise Onur Ünsal’a ait. Sahne tasarımında Cansu Aslan, ışık tasarımında İrfan Varlı, grafik tasarımında ise Vardal Caniş yer alıyor. Biletler 11 Eylül’de satışa çıkacak.

 

ARŞİV