Yeni tekli ve albümler

Yeni çıkan albüm ve teklilerden küçük bir seçki hazırladık

20 Nisan 2023 - 09:58

BU KADAR PARAYI SANA KİM VERDİ

Kardeş Türküler’in yeni teklisi dinleyici ile buluştu. Aşık Ruhsati'nin sistemi eleştirdiği türküsünü yeniden yorumlayan grup 'Bu kadar parayı sana kim verdi' türküyü ismiyle paylaştı. Kısa sürede beğeni toplayan türkünün bestesi Yavuz Top’a ait. “Dinle Ruhsatî'yi ne diyem sana/ Sana bir öğüttür sanma ki çene/ Çalışmayla verse verirdi bana/ Bu köşkü sarayı sana kim verdi / Çalışmayla verse verirdi bana / Bu kadar parayı sana kim verdi” sözlerinin yer aldığı türkünün düzenlemesi Orçun Yıldırım, Metehan Dada ve Feryal Öney’e ait. 

HÜKÜM

Cem Adrian, geliri depremden etkilenenler için kullanılacak şarkısı 'Hüküm', Umuttan Çocuklar Derneği'nin YouTube hesabında yayınladı.

Sezgin Alkan’ın piyanosuyla, İsrailli sanatçı Mark Eliyahu’nun kemançesiyle eşlik ettiği şarkının sözlerini depremden birkaç gün sonra hissettiği çaresizlik, öfke ve acıyla yazdığını söyleyen Adrian, şarkıdan elde edilecek tüm gelirin ‘sonsuza dek’ depremzedeler için kullanılacağını duyurdu. Cem Adrian Instagram hesabından şarkıya ilişkin paylaştığı sözler şöyle: “Sezgin bir piyano teması gönderdi. İçimden gelen her şeyi üzerine yazdım. Şarkıyı Mark Eliyahu’ya gönderip içinde onun da olmasını istediğimi söyledim. Sanki bunu bu halka borçluyduk… Bizi hep bağrına basan o insanlara. Bu şarkıyı yazmaya, çalmaya, söylemeye… Yaralı, kalbi kırık, acılı halkım… Sizi ne unutacağız, ne de unutturacağız. Sonsuza dek söz veriyorum.”

Bİ’ ARALAR İYİYDİM

Barış Demirel‘in üçüncü stüdyo albümü “Bi’ Aralar İyiydim” Universal Music Türkiye etiketiyle yayımlandı. Da Poet, Kayra, Kamufle ve Islandman gibi prodüktör ve sanatçıların Barış Demirel’e eşlik ettiği “Bi’ Aralar İyiydim” albümü, dinleyicilere neşe ve hüznün iç içe geçtiği yoğun bir atmosfer vaat ediyor.

Barış Demirel’in başarılı trompet yorumunun yer aldığı albümdeki şarkıların söz ve müzikleri de sanatçıya ait. Albümün öne çıkan parçası “Ağlamak İstiyorum Sayın Seyirciler”in klibinin yönetmenliğini ise Burçin Esin yaptı.

KURTULAMAM

Mehmet Mutlu ve Alper Gülay ikilisinin oluşturduğu Polen grubunun, yeni teklisi “Kurtulamam” Universal Music Türkiye etiketiyle dinleyici ile buluştu. Elektro-Pop türünde özgün stiliyle dikkat çeken grubun son şarkısı “Kurtulamam”, akılda kalıcı sözleri ve enerjik ritimleriyle keyifli bir parça. Şarkının eğlenceli klibinin yönetmenliği ise İrem Koskos üstlendi.

 

ARŞİV