YENİ YIL SERGİLERİ       2015’e

YENİ YIL SERGİLERİ 2015'e kalan resimler Gürcü Sanat Evi'nde Gürcü Sanatevi'nde 23 Aralık'ta açılan Yılbaşı Karması Resim Sergisi devam ediyor. Aralarında...

16 Aralık 2016 - 13:17
YENİ YIL SERGİLERİ



2015'e kalan resimler Gürcü Sanat Evi'nde
Gürcü Sanatevi'nde 23 Aralık'ta açılan Yılbaşı Karması Resim Sergisi devam ediyor. Aralarında Gürcü ressamların da olduğu 17 sanatçının eserlerini görmek için yeni yılı beklemeyin! Adres: Caferağa Mah. Moda cad. Ağabey Sok. No:12/A / 0 216 550 94 67




Düş Yolcusu'nda Yeni Yıla Merhaba (görselini girmesen de olur)
Düş Yolcusu Sanat Durağı, 2015'e Yeni Yıla Merhaba sergisiyle giriyor. 33 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 2 Ocak'a kadar görülebilir.

Adres: Cemil Topuzlu Cad. Hasan Ali Yücel Sok. No: 2 B Blok Daire 3 Çiftehavuzlar Kadıköy/ 0216 386 99 03


Tolga Eti'de Yılbaşı sanatı
Tolga Eti Sanatevi'nde pek çok sanatçının farklı ürünlerinin yer aldığı Yılbaşı Sergisi 20 17 Ocak 2015 tarihine kadar görülebilir. Sergide, cam, ebru, porselen, minyatür, seramik, gravür, suluboya ve yağlıboya eserleri görmek mümkün.
Adres: Bağdat Cad. Yeni Köşk Apt. No:177/1 B Blok Da:2 Selamiçeşme/ 0216 368 26 79


Kış manzaraları Venüs'te
Venüs Sanat Galerisi, ikinci kez Kış Temalı Karma Resim Sergisi ne ev sahipliği yapıyor. 20-31 Aralık 2014 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşuyor. 40 Sanatçının katılımıyla gerçekleşen sergide bulunan en güzel kış manzaralı resimler 31 Aralık'a kadar görülebilir.
Adres: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifMustafa Kaya Sokak No 2 Göztepe / 0216 565 3572



Bahariye Sanat'ta Yeni Yıl

Bahariye Sanat Galerisi, 6 Ocak 2015'e kadar Yılbaşı Karma Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Sergide resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf gibi pek çok eser izleyicisiyle buluşuyor. Adres: Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. 1/1 0216 414 55 06



KİTAP

2014'ün en iyi romanları

Takvimin bir yılını daha bitirirken sembolik çam ağacınızın dallarına hediye olarak, geçtiğimiz yılın en iyi romanlarından birkaçını asabilirsiniz. Sabitfikir dergisi lsquo;2014'ünEn İyi 50 Romanı'nıseçti.Bu yıl dördüncükez yılın en iyi romanlarını seçen dergi, bu listeyi neden hazırladıklarını Bu yıla dair bir bellek oluşturmak niyetiyle. Edebiyat dünyasının ortak sesini sunabilmek içinhellip; Ama mutlak anlamıyla en iyi leri göstermek amacıyla hiç değil sözleriyle açıklıyor.
Cemil Kavukçu,Tanıl Bora,Sevin Okyay veYekta Kopan'ın da aralarında bulunduğu 60 kişilik bir juri tarafından hazırlananlistenin ilksırasındaKemal Varol'un Haw isimli romanı yer alıyor.

Listenin ilk 10 sırasında yer alan romanlar şunlar:
Kemal Varol ndash; Haw
Haruki Murakami ndash;Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları
Ayfer Tunç ndash;Dünya Ağrısı
İhsan Oktay Anar ndash;Galiz Kahraman
Emrah Serbes ndash;Deliduman
Faruk Duman ndash;Köpekler İçin Gece Müziği
Hakan Bıçakcı ndash;Doğa Tarihi
Katharine Burdekin ndash;Swastika Geceleri
Aslı Tohumcu ndash;Ölü Reşat
Murat Gülsoy ndash;Gölgeler ve Hayaller Şehrinde

ALBÜM

Kemençe eşliğinde klasik müzik
Yeni umutlar, yeni heyecanlar, yeni başlangıçlarhellip; Gündemimiz bir hayli yoğun. Bunlara bir de hediye konusu eklendi. Acaba ne alsam? Bu yıl sevdiklerine farklı bir hediye sunmak isteyenler için biçilmiş kaftanDivan Alafranga albümü. Ayrıca yılbaşı gecesini evde geçirmek isteyenler için de yemek eşliğinde keyifle dinlenecek bir albüm.
Fransız klasik Batı müziği eserlerini Türk sazları ile yorumlayanDivan Alafranga, kulakların pasını silecek keyifli bir çalışmahellip; Üstelik albümdeki parçalar Türk tınılarıyla harmanlandığı içinklasik müziğe aşina olmayanlar için bile çok samimi ve farklıhellip; Murat Cem OrhanveEge Semercioğlu'nun projesi olan Divan Alafranga albümü Z Yapım'dan çıktı. Fiyatı: 15.90 TL

Pek çok müzik yazarı yılın en iyi albümlerini seçti ama biz kişisel beğenilerimize göre bir liste hazırladık. İşte Gazete Kadıköy'ün 2014'te dinlemekten zevk aldığı ilk beş yerli albüm:


-Fazıl Say / Say Plays Say
-Jehan Barbur / Sizler Hiç Yokken
-LuXus / Hunim Başımda
-Ceyl'an Ertem / Amansız Gücenik
-Fırat Tanış / Mor'üyalar

FİLM
Joyeux Noeuml;l - Ateşkes
Bu yılbaşında evde oturup arkadaşlarımla film izlerim diyorsanız önerimiz Joyeux Noeuml;l - Ateşkes filmi olacak. 2005 yapımı bu film 10 yıl sonra bile içimizi ısıtmaya devam ediyor.
Noel'i müjdeleyen 24 Aralık 1914'te cepheler arasında yapılan özel bir anlaşmayla kısa süreli bir ateşkes ilân edilir. Bir gün yeniden dirileceğine inanılan İsa'nın doğum gününde, önce acımasızca ve anlamsızca öldürülmüş askerler gömülür daha sonra birbirleriyle savaşan taraflar beraberce Noel'i kutlarlar. Ateşkes biter ve birbirlerini öldürmeye devam ederler... Palermo Film / 9.50 TL


ARŞİV