Yeryüzü soframızdı

Acıbadem, Yeldeğirmeni ve Bahariye’de kurulan “Yeryüzü Sofrası” İftar yemeklerinde buluşan Kadıköylüler hep birlikte iftar yaptı

24 Temmuz 2015 - 09:58
Erhan DEMİRTAŞ
Ramazan’ın son günlerinde dayanışmaya dikkat çekmek için Yeryüzü Sofralarında bir araya gelen Kadıköylüler, ekmeğini ve suyunu bölüştü. Kadıköy’de ilk iftar yemeği Rasimpaşa Mahallesi’nde kuruldu. 11 Temmuz Cumartesi günü Rasimpaşa Mahallesi Muhtarlığı ve Karadeniz Kıraathanesi müdavimlerinin işbirliği ile düzenlenen iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı. Rasimpaşa’da ilk defa düzenlenen sokak iftarına Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcıları Ülkü Koşar ve Onur Temürlenk de katıldı. Hep birlikte iftar yemeğinde buluşmanın mutluluğunu yaşayan mahalle halkı, iftar yemeği etkinliğin her yıl düzenlenmesini istedi.

ÜÇ NOKTADA İFTAR
Acıbadem Halk Dayanışması ve Acıbadem Gönüllü Evi’de komşuluk ve dayanışma kültürünü geliştirmek amacıyla 12 Temmuz Pazar günü iftar etkinliği düzenledi. Acıbadem’de ikincisi düzenlenen iftar yemeği Sakızağacı Durağı’nda gerçekleştirildi. “Saraylarda değil, halkın sofrasında buluşalım” çağrısıyla düzenlenen iftar yemeğine mahalle esnafı, Validebağ Gönüllüleri, Kadıköy Meclis üyeleri ve CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’te katıldı.

“BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM ETSİN”
Acıbadem Dayanışma Derneği adına konuşan Ali Toroz, “Bizler beş yıldızlı lüks otellerde değil, yıldızların altında, kendi kurduğumuz soframızda aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu paylaşıyoruz. Aynı gökyüzü altında, dayanışma ile nice etkinlikler yapalım ki mahalle birliktelilerimiz devam etsin” diye konuştu. Yeryüzü sofrasına katılan Acıbadem halkı da bir araya gelmenin ve birlik olmanın komşuluk ilişkilerini geliştirdiğini belirtti.
Yeryüzü Sofrası’nda buluşan Kadıköylüler, Artvin ve Yeşil Yol direnişine dikkat çekmek için hep birlikte horon çekti. 
Kadıköy’de kurulan son “Yeryüzü Sofrası” 15 Temmuz Çarşamba günü Bahariye Caddesi’nde kuruldu. Yoğurtçu Parkı Forumu’nun çağrısıyla bir araya gelen Kadıköylüler evinde hazırladıkları yiyecekleri ve içecekleri iftar sofrasına yerleştirerek hep beraber iftar yaptı.

ARŞİV