Yıldızlar altında tiyatro keyfi sürüyor

Özgürlük Parkı’nda iki ayrı sahnede izleyiciyle buluşacak oyunların bilgilerini derledik

18 Ağustos 2022 - 09:18

Kadıköy Belediyesi’nin tiyatro ekiplerini konuk ettiği Özgürlük Parkı’nın her iki sahnesindeki oyunlar seyirciyle buluşmaya devam ediyor. 15 Eylül’e kadar sürecek şenliğin oyunları saat 21.00’de başlıyor.

Bilet sitelerinden online olarak alınabilen 19 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak oyunlar şöyle:

19 Ağustos Cuma

ADALET SİZSİNİZ

(Açık Hava Sahne)

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun tek perdelik oyunu “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yorumlarıyla tiyatroya aktarıyor.

Bilet: biletix.com

KUSURLU FIRTINA

(Tepe Sahne)

İlişkilerimizde tercihlerimiz mi etkili yoksa başımıza gelen her şey kader mi? Kadıköy Halk Tiyatrosu’nun oyunu fırtınalı bir gecede ayrılma aşamasındaki karı kocanın mahsur kaldıkları otel odasında yaşadıkları gizemli ve komik olayları anlatıyor.

Bilet: biletix.com

20 Ağustos Cumartesi

MİSKET

(Açık Hava Sahne)

İki dansçının  yaşamlarının, hayallerinin, umutları ve umutsuzluklarının sahneye taşındığı oyun bu yıl Direklerarası Tiyatro Ödülleri, Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’ni aldı.

Bilet: tiyatrolar.com.tr

ABUR CUBUR TALK SHOW

(Tepe Sahne)

Turneye giderken “nerede oynuyoruz”dan önce “nerede ne yiyoruz” sorusunun temsilcileri Rüştü Onur Atilla ve Doğan Akdoğan yıllardır süren hoş sohbetlerini sahneye taşıyor...

Bilet: biletix.com - bubilet.com

21 Ağustos Pazar

ÇİNGENELER ZAMANI

(Açık Hava Sahne)

Sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul gören,1988 yılında Emir Kusturica’nın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Çingeneler Zamanı filminin uyarlaması olan ve Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu’nun prodüksiyonunu üstlendiği “Çingeneler Zamanı Müzikali” seyircisiyle buluşuyor.

Bilet: biletix.com

UYANDIĞIMDA SESİM YOKTU

(Tepe Sahne)

Orijinal adıyla Mouthpiece, çağdaş ve fiziksel tiyatronun örneklerinden olan oyun Tamer Levent rejisiyle tiyatroseverlerle buluşuyor. Modern kadının kafasındaki çatışmayı anlatan oyunda Burcu Görek ve Dilşad Çelebi rol alıyor.

Bilet: biletix.com

22 Ağustos Pazartesi

KELEPÇE KULLANMA KILAVUZU

(Açık Hava Sahne)

“Kelepçe Kullanma Kılavuzu” Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın rol aldığı bir sorgu hikâyesi. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu sorguda oldukça zeki ve entelektüel bir kadın, pek de zeki olmayan inatçı bir polisin karşısında kendinden emin, gözaltı süresinin bitmesini beklerken polis sadece teşkilattan ve çalışma hayatından kurtulmak derdinde...

Bilet: biletix.com  - bubilet.com

ONU BİR SU BİRİKİNTİSİNE ATSAN İKİ GÜNDE PARMAKLARININ ARASI YÜZGEÇ GİBİ DERİ BAĞLAR

(Tepe Sahne)

Bertolt Brecht’in çevirisi Yılmaz Onay’a ait “Adam Adamdır” ve çevirisi Ayşe Selen’e ait “Kuraldışı ve Kural” oyunlarından uyarlanan Cem Dost Verdi’nin yönettiği oyun bir yükleme işçisini anlatıyor. 
Bilet: biletinial.com

23 Ağustos Salı

BURDA OLAN BURDA KALIR

(Açık Hava Sahne)

Son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerindeki paylaşımları ile büyük beğeni toplayan Can Yılmaz ve Zafer Algöz, “Burda Olan Burda Kalır” adını verdikleri gösterileri ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor.

Bilet: biletix.com  - biletinial.com

45 SANİYE

(Tepe Sahne)

Bir kadın iş yerinde patronunun "bir ayağa kalksana" cümlesiyle karşılaşır. Bir tarafı bunun taciz olduğuna emindir. Diğer tarafı samimi sıradan bir istek olduğuna inanmak ister. Bu arada işyerinin hiyerarşik yapısını, arzularını, toplumun dayattığı davranış kalıplarını, etek boyunu, cinsiyet rollerini sorgular.

Bilet: tiyatrolar.com.tr

24 Ağustos Çarşamba

YAŞAMAYA DAİR

(Açık Hava Sahne)

Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Ağırlıklı olarak Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle noktalanıyor.

Bilet: biletix.com  - biletinial.com - mobilet.com

SENİ GİDİ BENİ 

(Tepe Sahne)

Çapkın Rüştü, üç kadını ayrı ayrı kandırmaktadır. Ve bu kandırmacaya evde yardımcı olarak çalışan kuzeni Düriye alet olmaktadır. Eve gelen elektrik ustasına Düriye'nin yanlış müdahalesi ile elektrik akımına uğrarlar ve elektrikçi ile Düriyenin ruhları yer değiştirir. Ve işler karışır.

Bilet: biletix.com - biletinial.com

25 Ağustos Perşembe

HAKİKAT, ELBET BİR GÜN

(Açık Hava Sahne)

Berkay Ateş’e Cevdet Kudret Edebiyat ödülü kazandıran “Hakikat Elbet Bir Gün”  bütün normallerin değiştiği, değerlerin alt üst olduğu bir ülkede bir gencin doğum gününde, doğduğu evin sokağında gözaltına alınmasını anlatıyor.

Bilet: biletinial.com

KORKUYU BEKLERKEN

(Tepe Sahne)

Oğuz Atay'ın aynı adlı hikâyesinden uyarlanan oyun, korkularından başka silahı olmayan bir adamın mücadelesini anlatıyor. Doğukan Uludağ’ın hem yönetip hem oynadığı oyun şehrin ücra bir köşesinde yaşayan bir gencin isimsiz bir mektup almasıyla değişen ve çelişen hayatını anlatıyor.

Bilet: biletix.com - biletinial.com

26 Ağustos Cuma

BİR BABA HAMLET

(Açık Hava Sahne)

Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı oyunda kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür.

Bilet: biletix.com  - biletinial.com

GİTGEL DOLAP

(Tepe Sahne)

"Yerin altında bir odada görev bekleyen iki kiralık katil. Hayal kırıklıkları, yeknesak cümleler ve susuşlarla örülü bir gizem. Yukarıdan aşağıya hızla inip çıkan bir dolap. Tümünün yarattığı tekinsizlik ve gerilim. Ve silahın ucunda beliren o ahiret sorusu: Neredeyiz ve ne olacağız?..." Art Niyet Tiyatro Topluluğu oyununda Hasan Uzma, Aykut Altın rol alıyor.

Bilet: tiyatrolar.com.tr

27 Ağustos Cumartesi

KUŞLAR

(Açık Hava Sahne)

Aristofanes’in en bilinen oyunu ve dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri olan olan “Kuşlar”, yazıldığı günden bu yana 2500 yıl geçmesine rağmen hem geçmişe hem de günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Oyun, Atina devletinde yaşayan iki arkadaşın savaşlardan, adaletsizliklerden ve yönetimin keyfi tutumlarından bezerek, kendilerine yeni bir yurt aramalarıyla başlar.

Bilet: Biletix.com

MEDEA’YA GÖRE AHLAK

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı Athena Farrokhzad’ın yazdığı “Medea’ya Göre Ahlak”, Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışıyor.

Bilet: biletix.com - biletinial.com – bubilet.com - firsatbufirsat.com - firsat.me - grupanya.com

28 Ağustos Pazar

TAXİM

(Açık Hava Sahne)

2017 yapımı “EL BAR” adlı filmden esinlenerek uyarlanan oyunda Taxim Bistro’da yolları kesişen birbirinden farklı on insan anlatılıyor. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkansız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma” kavşağında sınava tabi tutulursa neler olur? “Taxim”, sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği bir oyun.

Bilet: biletix.com  - biletinial.com

TAHSİN HASOĞLU

(Tepe Sahne)

Sosyal medyadaki skeçleriyle beğeni toplayan, senarist/oyuncu ve kendi tabiriyle “mizah işçisi” Tahsin Hasoğlu “Böyleyken Böyle” adlı stand up gösterisiyle sahnede seyircisiyle buluşuyor.

Biletler: biletix.com

29 Ağustos Pazartesi

PORTAKALLI KEK

(Tepe Sahne)

Hiçbir yemek yapmayı bilmemesine rağmen ulusal kanalda bir yemek programını sunan Jülide canlı yayında kendini bir anda amansız bir mücadelenin içinde bulacaktır. Portakallı kek pişirmeyi deneyecektir.

biletix.com - bubilet.com

30 Ağustos Salı

SİYASAL LOTO

Muhalefete bile muhalif olan komedi Siyasal Loto partiler, liderler, seçimler ve siyaset gündemini en komik ayrıntılar ile sahneye taşıyor. En komik vaatler, tuhaf seçim sloganları, politikacı gafları, siyasal gelişmeleri birbirinden çok farklı yorumlayan haber kanalları, tartışmanın olmadığı tartışma programları bu oyunda.
(Tepe Sahne)

31 Ağustos Çarşamba

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN İLE SİZE ANLATACAKLARIM VAR

(Açık Hava Sahne)

Armağan Çağlayan, sektörde 30 yılı geride bırakmaya hazırlanırken, “Size Anlatacaklarım Var” adını verdiği tek kişilik gösterisinde, 20 yıl önceki Türkiye ile günümüzdeki Türkiye arasındaki değişimleri, ünlü isimlerle başından geçen eğlenceli anılarını, YouTube çekimlerinde karşılaştığı hikayeleri seyirciyle buluşturuyor.

Bilet: biletix.com  - biletinial.com - bubilet.com - passo.com

1 Eylül Perşembe

RAN

(Açık Hava Sahne)

Yurdaer Okur’un Nazım Hikmet’in şiir ve mektuplarından sahneye uyarladığı Taylan Aygar’ın müzikal testere ve viyolonsel ile eşlik ettiği RAN, 1 Eylül'de açık havada seyircisi ile buluşacak.

Bilet: biletix.com 

 

ARŞİV