Yılsonu sergisinde el emeği göz nuru eserler

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri’nin Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleşen yılsonu sergisinde 600’e yakın ürün sergilendi

31 Mayıs 2018 - 12:50

Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezleri’nin 2017-2018 eğitim dönemi yılsonu sergisi, 29 Mayıs Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. Kursiyerlerin, eğitmenlerin, Halk Eğitim Merkezi müdürlerinin katıldığı sergi açılışına Kadıköylüler de yoğun ilgi gösterdi. Nakış, model gemi yapımı, makine nakışı, biçki ve dikiş, fotoğrafçılık, resim, aşçılık ve pastacılık ve tezhip alanında 600’e yakın ürünün yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Yener Kazak, eğitim döneminde emeği geçen herkesi tebrik etti. Yener Kazak,  çok sayıda birbirinden farklı ve değerli ürünün bir arada olduğunu belirtti.

“GAZETE KADIKÖY’DEN ÖĞRENDİM”

Sergide Kamaralı Çırnık adında model bir gemisi olan İrfan Tezel, “Model gemi yapımı kursu hakkındaki bilgiyi Gazete Kadıköy’den öğrendim. El işlerine hep bir merakım vardı. Emekli olduktan sonra da bu kursa başladım. Çok zevkli bir uğraş, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Bir ürün en az altı ayda ortaya çıkıyor” dedi. 

Fotoğrafçılık kursuna giden Tahsin Ervardar da uzun yıllardır fotoğrafçılıkla uğraştığını, bilgilerini pekiştirdiği için kursun çok faydalı olduğunu, ortaya çıkan eserlerin başkaları tarafından beğenilmesinin de ayrıca mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Pastacılık kursu sonucu yapımını öğrendiği lezzetli ürünleri sergiye gelenlere ikram eden Zehra Hacıbektaşoğlu ise; “Merakım vardı. Evde de uğraşıyordum. Bildiğimi sandığım ama bilmediğim birçok yeni bilgi öğrendim.” diyor.


ARŞİV