Öykücü elinden çıkan resimler…

Türk edebiyatının önemli öykücülerinden Kadıköylü yazar Celal Özcan’ın suluboya resimleri Hobi Sanat Galerisi’nde.

19 Mart 2014 - 13:14
Daha önce Kadir İncesu’nun kaleminden yaşamını sayfalarımıza taşıdığımız, Kadıköylü öykücü Celal Özcan’ın suluboya resimlerinden oluşan sergisi Hobi Sanat Galerisi’nde açıldı. 15 Mart’ta açılan sergi, 27 Mart’a kadar görülebilecek.
Yurdun çeşitli şehirlerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Celal Özcan, 2004 yılında emekli oldu. Yayımlanmış 17 kitabı bulunuyor. Edebiyat dünyasında öykücü kimliğiyle tanınıyor. Ancak Özcan’ın resimle bağı çocukluk yıllarına dayanıyor. Ortaokul ikinci sınıftayken, İstanbul ili çocukları arasında yapılan resim yarışmasında derece aldı. Ürettiği resim Japonya’da düzenlenen uluslararası çocuk resimleri yarışmasına gönderildi. Orada mansiyon aldı. Bu ödül Celal Özcan’ı resim çalışmaya teşvik etti. Ortaöğretim, yükseköğretim ve mesleksel çalışmaları sırasında daha çok edebi yapıtlar üretme yönünde emek harcadı. Öykü dalında üç ödül aldı. Ama bu arada yaşadığı İstanbul’da düzenlenen hemen tüm resim sergilerini gezip izleme heyecanlarını yaşamayı aralıksız sürdürdü.
1960’lardan itibaren edebiyat dergilerinde şiirler, öyküler yayımlarken aynı yapıtların yanında çini mürekkeple ürettiği desenleri, gravürleri de yayımlamaktaydı.
İlk resim sergisini, Avusturyalı tanınmış ressamların da hemen her yıl resim sergisi açtıkları Avusturya Lisesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Bu tarihi izleyen yıllar sürecinde bugün içinde bulunduğumuz 2014 yılına dek toplam 27 sergi yaptı. Bu sergilerin 14’ü karma,13’ü kişisel sergilerdi.
Celal Özcan bu kişisel suluboya sergisinde, 60 dolayında resmiyle İstanbul’a dair yeni eserler sunuyor. Göztepe’de bulunan Hobi Sanat Galerisi’ndeki sergi 27 Mart’a kadar görülebilir.
0216 565 3572

ARŞİV