Zeynep Cemali Öykü Yarışması başvuruları başladı

Gençleri öykü yazmayı teşvik etmeyi amaçlayan Zeynep Cemali Öykü Yarışması başvuruları başladı

04 Aralık 2020 - 12:26

Gençleri öykü yazmayı teşvik etmeyi amaçlayan ve Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2021 başvuruları başladı. 6, 7, 8. sınıfların katılabileceği yarışmanın bu seneki konusu “doğa sevgisi” olarak belirlendi.

Tema cümlesi Zeynep Cemali’nin Gül Sokağı'nın Dikenleri kitabından “Muştuyu alan sokağa fırlıyor, birbirleriyle kucaklaşıyordu.” olan yarışmaya genç öykücüler sadece bir öykü ile katılabilecek.

Seçici kurulda Berna Durmaz, Hakan Bıçakçı, Mine Soysal, Yekta Kopan, Dr. Müren Beykan’ın yer aldığı yarışmaya son başvuru tarihi ise 25 Mayıs 2021. Ödüle değer görülen öyküler ise 2021 Eylül ayında Günışığı Kitaplığı web sayfasından açıklanacak. Yarışmada dereceye giren ve dikkat çeken öyküler “Ödüllü Öyküler” Kitapçığı”nda yayımlanacak.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye https://gunisigikitapligi.com/projeler/zeynep-cemali-oyku-yarismasi/ sayfası üzerinde ulaşılabilir

ZEYNEP CEMALİ KİMDİR?

Çocuk edebiyatının önemli kalemlerinden olan öykücü Zeynep Cemali, 1950’de İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise yıllarından başlayarak, el sanatları, halı ve kilim ticareti yapan babasıyla birlikte Anadolu’yu dolaştı. Çocuk öyküleri 1991’den itibaren Kumbara (İş Bankası Yayınları), Türkiye Çocuk ve Buğday gibi dergilerde ve Almanya’da dağıtılan Vitamin Çocuk Gazetesi’nde yer aldı. Günışığı Kitaplığı tarafından 1999 yılında yayımlanan ilk kitabı Ben, Çınar Ağacı ve Pufböreği oldu. Kendine özgü öyküsel dilini romanlarında da başarıyla geliştirmeyi sürdüren Cemali, Patenli Kız ve Ballı Çörek Kafeteryası gibi romanlarının yanı sıra Çılgın Babam ve Öykü Öykü Gezen Kedi gibi öykü kitaplarıyla her yaştan okuyucuya ulaştı. Kasım 2009’da İstanbul’da yaşama veda eden Zeynep Cemali’nin, son romanı Ankaralı, 2011 Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri Sanat Ödülü’ne değer görüldü.


ARŞİV