Zeytin Çekirdekleri filizleniyor!

Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen Zeytin Çekirdekleri Projesi filiz vermeye devam ediyor

10 Temmuz 2015 - 10:31
Eylül BİROL
2007 yılından beri çocuklara ücretsiz sanat eğitimleri veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile birçok kurum ve gönüllü tarafından desteklenen Ayvalık Belediyesi “Zeytin Çekirdekleri” Projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Ayvalık sınırları içerisinde yer alan 17 okuldan yüzlerce çocuğun katılımı ile başlayan projenin ismi de amacını özetler nitelikte. Zeytin Çekirdekleri projesi, insanlığın yaşam kaynaklarından birini ve barışı simgeleyen zeytin ağaçlarının ilk çekirdeklerinin, yani “çocukların” daha bilinçli, kimlikli, adil, barışçıl ve sevecen bir yaşam biçimini sanat ve spor aracılığıyla öğrenmelerini amaçlıyor. 


ÇOCUKLAR KONSERDE BULUŞTU
Proje dâhilinde 29 Haziran - 4 Temmuz arasında gerçekleştirilen 2. Yaz Kampı’nda çeşitli çalışmalarda yer almak üzere Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörü F. Yeşim Altınay, piyano-keman öğretmeni Özgür Altan, dans öğretmenlerinden Serkan Polat ve Dans Bölümü ilk mezunlarından oluşan 8 kişilik halk dansları grubu Ayvalık’a gitti. Kamp süresince 17 farklı köy ve çevre okulundan gelen 146 öğrenci ile 6 gün boyunca 10.00 - 15:00 saatleri arası dans, şarkı, çalgı ve solfej çalışması yapıldı. Kamplarını, 5 Temmuz’da bir şenlikle sonlandıran çocuklar, Ayvalık’ta büyük bir konser verdi. Kadıköy Belediyesi Proje Koordinatörü Yeşim Altınay yönetiminde gerçekleşen konserde, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de çocuklarla birlikte şarkılar söyledi. Etkinliğin ikinci bölümü ise Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi dans öğretmeni ve öğrencilerinin Sirtaki dansı ve ardından oynanan Zeybek ve Artvin dansıyla görsel bir şölene dönüştü. Çocuklara daha sonra katılım sertifikaları verildi. 

PROJE NASIL DEVAM EDECEK?
Proje iki belediyenin işbirliği ile devam edecek. Ayvalık Zeytin Çekirdekleri çalışmalarından 8-11 yaş arasındaki 17 keman ve 5 çello öğrencisi, 20 -23 Ağustos  tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Keman Orkestrası öğrencileriyle 4 gün boyunca ortak çalışma yapmak ve 23 Ağustos saat 18.00’de Kalamış Parkı’nda konser vermek üzere İstanbul’a gelecek. İstanbul’u yaşamlarında ilk defa görme şansı yaşayacak bu çocuklar, her gün öğleden sonraları tarihi yarımada ve Kadıköy bölgesi başta olmak üzere Boğaziçi Rasathanesi gibi İstanbul'un önemli noktalarına ziyaretlerde bulunacaklar.

Proje Koordinatörü Yeşim Altınay projeyle ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu: “2014 yazında Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin destek vererek yeşermesini sağladığı bu proje, bu yıl Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Ayvalık Zeytin Çekirdekleri ziyaretiyle, farklı şehir ve bölgelerde yaşasalar da çocukların müzik etrafında bir araya nasıl başarı ve coşkuyla gelebileceklerini göstermesi açısından son derece önem taşıyor.”

ARŞİV