Özgürlük Parkı'nda oyunlu geceler...

Tiyatro Festivali, 13. kez başladı. Özgürlük Parkı’nda 15 gün boyunca birbirinden kaliteli oyunları ücretsiz olarak izleme şansına sahip olan Kadıköylüler, bu sanat hizmetinden çok memnun!

06 Ağustos 2015 - 15:30

Eylül BİROL
Bu yıl 13.sü düzenlenen Tiyatro Festivali, Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi tiyatrosunda binlerce Kadıköylüyü ağırlamaya başladı. 3-17 Ağustos tarihleri arasındaki 15 günde, 15 ayrı tiyatro oyununu Kadıköylüyle buluşturacak olan festivalde, hem geleneksel hem de alternatif sahneler bir araya geliyor. Festivale ilgi öylesine yoğun ki, gösterimler başlamadan önce Özgürlük Parkı’nda uzun tiyatro kuyrukları oluşuyor. Amfi tiyatro, binlerce Kadıköylü ile dolup taşıyor. Amfi tiyatro geleneği yeniden canlanırken; bütçe zorlayan tiyatro oyunları da parasız olarak halkla buluşuyor.
ALİ POYRAZOĞLU AÇTI
Festival 3 Ağustos Pazartesi günü, Ali Poyrazoğlu’nun tek kişilik keyifli performansı ile başladı. Usta tiyatrocunun açılışını yaptığı festival, yine bir usta olan Genco Erkal’ın tek kişilik performansı ile bitecek. Festival ilk hafta içi ayağını geride bırakırken, bu hafta sonu ve ikinci hafta yine birbirinden güzel oyunlarla seyircisini bekliyor olacak. Festivali izlemek için saat 21.00’dan biraz önce Özgürlük Parkı’nda olmanız yeterli!
Özgürlük Parkı’nda gökyüzünün altında tiyatro izlemeye gelen Kadıköylülere de festival hakkında düşüncelerini sorduk.

Tiyatroseverlere güzel hizmet
UMUT AYKIN:
Etkinlik güzeldi. Yazın boş vakti olan insanlar için iyi bir alternatif. Özgürlük Parkı’na ben ilk defa gittim. O park da gayet güzel ve ferah bir yer. Parkın içindeki açık hava tiyatrosu da çok güzel. Dekorasyonu ses sistemi ve ışıklandırmasını da çok beğendim. İlk gösterim olmasından kaynaklı olsa gerek, yığılma vardı. Bazı insanlar yer bulamadı, ayakta kaldı. Ona rağmen insanlar mutluydu. Bunu çok önemsemediler. Gelmeye devam edeceğim.
MERVE İBİŞ: Festivale katılan ‘İkinci Kat Gösteri Sanatları’ ekibinde asistanlık yapıyorum. Tiyatro Festivali’ne daha önce izleyici olarak katılmıştım. Çok hoş buluyorum. Şimdi de bir grupla geliyor olmak beni çok mutlu etti açıkçası. Tiyatrolar, alternatif sahneler ve çok değerli oyunlar bence. Ve insanlar bunlara çok ciddi rakamlar ödeyerek izliyor. Öğrenciler de izleyemiyorken Kadıköy Belediyesi’nin bu şekilde halkına sunmuş olduğu etkinliğin çok güzel olduğunu düşünüyorum.
MELEK BASUTÇU: Her zaman için olması lazım böyle etkinliklerin. Çok kısa sürüyor herhalde, daha fazla olsa daha iyi olur. Uzatılsa… Çok teşekkür ederim bu etkinlik için.

 

ARŞİV