Özgürlük Parkı'nda tiyatronun yıldızları parlıyor!

Bu yıl 9.su düzenlenen Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, sıcak yaz günlerinin serin akşamlarında, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nın yıldızları yakınlaştıran amfisinde tiyatro izlemenin keyfini yaşatıyor.12 Temmuz’da başlayan Festival’de bu yıl 20 oyun izleyiciyle buluşuyor.

14 Temmuz 2011 - 10:43

9. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, 12 Temmuz Salı akşamı, Kabare Dev Aynası’nın “Başka Kapıya” adlı oyunuyla başladı. Yıllardır, yaz aylarında yaşadıkları bu keyfi sabırsızlıkla bekleyen Kadıköylüler, bu yıl da Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’nun koltuklarını boş bırakmadı. Çocuk Tiyatroları Festivali’nde olduğu gibi Amfi Tiyatro önünde kuyruk oluşturan Kadıköylüler, kapıların açılmasıyla, 20 gün boyunca yaşayacakları deneyimi başlatmış oldu. Tiyatroya gönül vermiş Ali Erdoğan’ın kurduğu Kabare Dev Aynası’nın, 10. yılı şerefine bu sezon sahnelemeye başladığı “Başka Kapıya” oyunu, dolunayın altında tiyatro izlemeye gelenlere eğlenceli saatler yaşattı. Kadıköylüler, Ali Erdoğan ve ekibinin sahneye koyduğu komik skeçlerle kahkahaya doydular.
Festival, Moda Sanat Tiyatrosu’nun “Azizname”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun “Düğün”, ve Ferhan Şensoy ile Ortaoyuncular’ın “İşsizler Cennete Gider” oyunlarıyla devam etti. Haftasonu ise Tuncay Özinel Tiyatrosu’nun “Uyan Uyan Gazi Kemal” ve Enis Fosforoğlu Tiyatrosu’nun “Herkes mi Hırsız?” oyunları Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda Kadıköylülerle buluşacak.

BU YIL 20 OYUN VAR

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali, artan ilgi nedeniyle oyun sayısını her yıl arttırmak durumunda kalıyor. Geçen yıl 10’dan 15’e çıkarılan oyun sayısı bu yıl 20’ye yükseltildi.
Böylece sezonda izleme fırsatı yakalayamadığımız birçok özel oyunu, bu yaz da yıldızların altında izleme şansımız olacak.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilen Tiyatro Festivali’nde 18 Temmuz Pazartesi günü Bizim Tiyatro’nun 30. yılı şerefine sahneye koyduğu “Hamxlet” oyunu, 19 Temmuz Salı günü Tiyatro Kedi’nin Haldun Dormen’li oyunu “Pazar Günkü Cinayet”, 20 Temmuz Çarşamba günü Genco Erkal’ın Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan “Kerem Gibi” adlı gösterisi, 21 Temmuz Perşembe günü Sadri Alışık Tiyatrosu’nun bol kadrolu oyunu “Pir Sultan Abdal” ve 22 Temmuz Perşembe günü Nazım Oyuncuları’nın yeni oyunu “Cep Delik Cepken Delik” izleyiciyle buluşacak.
Programda, Don Kişot Tiyatro “Münasebetsiz”, Can Gürzap Tiyatro Diyalog “Kim Bu Adam?”, Tiyatrokare “Büyük İkramiye”, İstanbul Meyan Sahnesi “Her Yöne 90 Dk”, Volkan Severcan Tiyatrosu “Bavul”, Tiyatro Şenay “Aşk Kokusu”, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu “Az Sonraaaa”, Tiyatro İstanbul “Özel Hayatlar”, ve Tiyatroadam “Generaller, Savaş ve Barbekü” oyunuyla yer alıyor.
Tüm oyunların saat 21.00’de başlayacağı festivalde yer bulmak için erkenden kuyruğa girmek gerekiyor!

Haber: Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN


ARŞİV