Özgürlük Parkı'nda özel konserler

Hasanpaşa Gönüllüleri’nin kültürel etkinliklerine Kadıköylülerin ilgisi büyüktü. Özgürlük Parkı’nda düzenlenen genç yıldızların opera ve müzikallerden seçme eserleri seslendirdiği konser ile Türk müziği konseri, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

07 Eylül 2011 - 10:14


Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Gönüllüleri’nin geçtiğimiz hafta iki özel etkinliği vardı. Genç Yıldızlar Opera ve Müzikallerden Seçmeler ve Bağdat Musiki Topluluğu’nun Göztepe Özgürlük Parkı’nda verdiği konserler, Kadıköylüler tarafından ilgiyle izlendi.
Bağdat Musiki Topluluğu, koro şefi Sevinç Çelebi Şekerci yönetiminde Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da verdiği Türk Müziği konseriyle gönülleri fethetti. Ev sahipliğini Hasanpaşa Gönüllüleri’nin üstlendiği gecenin açış konuşmasını yapan Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Tülay Bilgin, Atatürk’ün sanata verdiği önemden yola çıkarak Kadıköy Belediyesi’nin, sanatı ve sanatçıyı halkla buluşturan etkinliklerinden söz etti. Yoğun bir izleyici kitlesinin izlediği saat 21.30’da başlayan konserde, şarkılara danslarıyla eşlik eden çiftler coşkuyla alkışlandı.
Koro Şefi Sevinç Çelebi Şekerci de Hasanpaşa Gönüllüleri Türk Müziği Topluluğu’nun yeni sezon çalışmalarının 17 Eylül 2011’de Hasanpaşa Gönüllü Evi’nde başlayacağını duyurdu.

GENÇ YILDIZLAR, UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

Gönüllülerin bir diğer etkinliğinde Genç Yıldızlar, opera ve müzikallerden seçme eserleri başarıyla seslendirdiler.
Genç Yıldızlar, opera sanatçısı Hande Soner’in katkıları ve piyanist Terane Abbaszade’nin eşliğinde Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da konuklara sıra dışı bir gece yaşattılar. Opera ve Müzikallerden seçme şarkıları Çağla Narter, Anıl Gök, Gizem Kalmanoğlu, Başak Ova, Muratcan Yenigün, Dilara İz Yüksel ve Uğur Yılmaz seslendirdi. Açış konuşmasını Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Tülay Bilgin’in yaptığı etkinliğin sunuculuğunuOgan Etferat üstlendi. Şarkıların kısa öykülerini sunarak konukları bilgilendirdi. Program arasında Sibel Esen Dans Atölyesi öğrencilerinden Melisa Aslan, Deva Kartal ve Gamze Alver modern dans gösterisi sundu. Ev sahipliğini Hasanpaşa Gönüllü Evi’nin yaptığı etkinlikle opera ve müzikallerin tadına varan konuklar, etkinliğin tekrarını dilediler.


 


ARŞİV