Özgürlük Parkı’nda sizi Pac-man karşılayacak

Mural İstanbul Festival’ine katılan dünyaca ünlü mural sanatçısı Alex Maksiov üç boyutlu çalışmasını Özgürlük Parkı’na yaptı. Maksiov’un çalışması festivaldeki ilk 3D mural oldu

21 Temmuz 2017 - 16:19

Kadıköy Belediyesi 2012 yılından beri düzenlediği Mural İstanbul Festivali ile Kadıköy’ün duvarlarını yerli ve yabancı birçok sanatçı için tuvale çevirdi. Sanatçıların çizimleriyle semtin gri duvarları 6 yıldır birer sanat eserine dönüşmeye devam ediyor.

Bu yıl düzenlenen Mural İstanbul Festivali’nin son bölümünde Kadıköylüleri ve İstanbulları heyecanlandıracak bir çalışmaya da imza atıldı. Dünyanın birçok şehrinde yaptığı üç boyutlu muraller ile tanınan ödüllü sanatçı Alex Maksiov, Özgürlük Parkı’nın zeminine üç boyutlu bir mural yaptı. Maksiov, 1980’li yıllarda çok popüler olan video oyunundaki Pac-man’i çizdi.

Sanatçı, 21 Temmuz Cuma günü başladığı çalışmasını 24 Temmuz Pazartesi günü tamamladı.

“KADIKÖY İÇİN BİR ŞANS”

Gazete Kadıköy olarak Maksiov ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda da İstanbul’da düzenlenen projelere katılan Maksiov,  Mural İstanbul Festivali’ne katılmaktan mutlu olduğunu belirtti. İstanbul ve Kadıköy’ü çok sevdiğini söyleyen Maksiov, “Kadıköy’de yapılan muralleri beğeniyor musunuz” sorumuza ise “Bütün çalışmaları göremedim ama gördüklerim gerçekten çok başarılı çizimler. Murallerin nerede yapıldığını bilmesem de gördüğümde bu İstanbul’da yapılmış diyebiliyorum. Kadıköy’deki muraller dikkat çekici” dedi. 

Festivalin Kadıköy’ün tanıtılmasında büyük bir şans olduğunu söyleyen sanatçı, “Bu festival sayesinde şehrin görünürlüğü artıyor. Festival giderek popülerleşiyor ve her yıl çok iyi sanatçılar katılıyor. Kadıköy bu anlamda bir başkent sayılabilir” şeklinde konuştu. 


ARŞİV