Öztoprak'tan Verdi'ye selam!

Sedat Öztoprak, ünlü İtalyan opera bestecisi Guiseppe Verdi’nin aryalarından oluşan ‘Verdi Arias’ adlı albümü çıkardı.

02 Şubat 2012 - 12:54

Sedat Öztoprak, ünlü İtalyan opera bestecisi Guiseppe Verdi’nin aryalarından oluşan ‘Verdi Arias’ adlı albümü çıkardı.

Ünlü bariton Sedat Öztoprak, 2012’nin ilk günlerinde çıkardığı opera albümüyle Türkiye’de bir ilke imza attı. Öztoprak’ın “Verdi Arias” albümü, dünyaca ünlü klasik müzik bestecisi Guiseppe Verdi’nin 12 aryasına yer vermesiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Verdi’nin 12 aryası Sedat Öztoprak’ın sesinden Türkiyeli klasik müzik severlerle buluşuyor.
Ünlü İtalyan opera bestecisi Guiseppe Verdi’nin aryalarından oluşan albümde Öztoprak’a İtalyan piyanist Paolo Villa eşlik ediyor. Ares Plak’tan çıkan albüm Türkiye’deki müzik marketlerle birlikte aynı anda Sofya, Berlin, Münih, Atlanta ve Viyana’da satışa sunuldu.
Ünlü ud virtüözü ve bestecisi Ahmet Sedat Öztoprak’ın torunu olan bariton Sedat T. Öztoprak, Devlet Konservatuarı’nda soprano Belkıs Aran’ın öğrencisi olarak şan eğitimine başladı. İtalyan Hükümetinin verdiği bir bursla Chigiana Müzik Akademisi’nde master çalışmalarını Prof. Daniel Ferro ile gerçekleştirdi. Burada birçok dünya çapında orkestra şefi ve piyanistlerle çalışma fırsatı buldu. 1990 yılında, Avusturya’nın başkenti Viyana da yapılan ve dünyanın en önemli şan yarışmalarından biri olan 9.Uluslararası Belvedere-Viyana şan yarışmasında Radyo-Televizyon büyük ödülü, kendi klasmanında en iyi Verdi yorumcusu ve birincilik aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet operası müdür ve genel sanat yönetmeni olarak yurda döndü. A.Melikov‘un Ferhat ve Şirin Balesini, Nazım Hikmet in 100. doğum günü çerçevesinde İstanbul Devlet Balesinin tarihteki ilk DVD’si olarak Kültür Bakanlığı’ndan çıkmasını sağladı. Eğitim alanında uyguladığı Opera Master Class programları ile genç opera sanatçılarına deneyimlerini aktarıyor ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Opera Ana Sanat Dalı’nda şan öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

ARŞİV