Aile hekimliği tanıtılıyor

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin düzenlediği toplantıda, Kadıköy Sağlık Grup Başkanlığı Sağlık Eğitimcisi Sabahat Gülen,aile hekimliği konulu interaktif bir seminer verdi

15 Aralık 2010 - 13:51


İstanbul'da 1 Kasım'dan itibaren başlayan aile hekimliği uygulaması kapsamında tanıtım toplantıları yapılıyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Kadıköy'de bir toplantı gerçekleştirildi. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri Sağlık Komitesi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi. Toplantıda, Kadıköy Sağlık Grup Başkanlığı Sağlık Eğitimcisi Sabahat Gülen, aile hekimliği konulu interaktif bir seminer verdi.
Yaklaşık 80 Kadıköylünün katıldığı bu eğitim seminerinde, yurttaşlar çok yeni bir uygulama olan aile hekimliği, hasta ve hekim hakları konusunda bilgilendiler.
Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında hayata geçirdiği “Aile Hekimliği” uygulaması kapsamında İstanbul genelinde toplam 3 bin 645 aile hekimi görevlendirilecek. Yeni sistemde ortalama 3 bin 500 kişiye bir hekim düşüyor. Sistemle birlikte sağlık ocaklarının adı da Aile Sağlığı Merkezi (ASM) olarak değişiyor. Aile hekimliği sistemi kapsamında Kadıköy'de de, halihazırda hizmet veren 18 sağlık ocağı ASM olacak. Buna ek olarak da 41 ASM daha açılacak.
Vatandaşlar aile hekimlerini Sağlık Bakanlığı'nın (www.sağlık.gov.tr) ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün (www.istanbulsaglik.gov.tr) internet sayfalarından TC kimlik numaralarını girerek öğrenebiliyorlar. Sorgulama sonucunda çıkan isim, kişinin aile hekimi, telefon numarası da hekime ulaşılabilecek numara. Bu numara aranarak o hekime kesin kayıt yaptırmak gerekiyor. Eğer sorgulama sonucunda hekiminizin ismi görülmesine rağmen hekimin çalıştığı ASM'nin fotoğraf ve telefon numarasının görünmüyor olması, o ASM'nin henüz faaliyet geçmediği anlamına geliyor.
Yurttaşlar ayrıca bağlı bulundukları sağlık ocaklarına gittiklerinde oradan da aile hekimlerini öğrenebiliyor. Aile hekimliğine ilişkin tüm sorularınız için, mesai saatleri içinde 0212 516 87 21 (dahili: 1046-1047-1048) numaralı telefonu arayabilirsiniz.


 


ARŞİV