Alzheimer hastalarının yakınlarına eğitim desteği

Kadıköy Belediyesi, Göztepe Alzheimer Merkezi ile 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nden hizmet alan hasta yakınlarının TÜBİTAK 4008 projesinden faydalanması için işbirliği yaptı

06 Ocak 2023 - 09:47

TÜBİTAK 4008 projesi, özel gereksinimli bireylerin ve bu bireylere hizmet veren kişilerin eğitim ve bağımsız yaşam konusunda desteklenerek toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında Kadıköy Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şubesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri, Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi ile 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nden hizmet alan hasta yakınlarının projeden faydalanması için işbirliği yaptı. Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi ile 19 Mayıs Alzheimer Merkezi, proje kapsamında verilecek eğitimlere ev sahipliği yapıyor.

“EĞİTİMLER MAYIS'A KADAR SÜRECEK”

Mayıs ayına kadar sürecek olan eğitimler, 2022 yılının Kasım ayında online olarak başladı. İlk yüz yüze eğitim ise 21 Aralık’ta yapıldı. Proje kapsamında 8 eğitim atölyesi ve 3 etkinlik planlanıyor.  Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi'nde 21 Aralık Çarşamba günü düzenlenen eğitim seminerinin konusu ise “Alzheimer Hastalığında Hareket ve Denge Becerisi Nasıl Geliştirilebilir?” Seminer, Uzman Fizyoterapist Kübra Nur Menengiç, Uzman Fizyoterapist Gökçen Erol, Uzman Fizyoterapist Büşra Sadıkoğlu ve Uzman Fizyoterapist Pelin Vural tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde, Alzheimer hastalığında görülen hareket ve denge problemlerinin, bu problemlere nasıl yaklaşılması gerektiğinin, fiziksel aktivitenin önemi ve Alzheimer hastalığı tanılı bireylerde fiziksel aktivite düzeyini artırmak için iletişimde dikkat edilmesi gerekenlerin altı çizildi.

“12 OCAK'TA ATÖLYE VAR”

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nde, 12 Ocak Perşembe günü “Alzheimer Hastalığında Konuşma Problemleri için İletişim Önerileri” başlıklı atölye gerçekleşecek. Seminer ve etkinlikler hakkında bilgi almak isteyenler ve bunlara katılmak isteyenler, (0216) 350 75 79  telefon numarasından Göztepe Alzheimer Merkezi'ni, (0216) 356 11 15 nolu telefon numarasından ise 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'ni arayabilir. Ayrıca Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şubesi’nin ınstagram ve facebook hesaplarından seminerleri takip edebilir ve seminerlere başvuru yapabilir. 


 


ARŞİV