“Alzheimer yakınları iyi olsun”

Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi, hasta yakınları için “İyi Oluş” Psikoeğitim programı düzenledi

23 Kasım 2017 - 15:42
 Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’nde 15 kişilik bir grup ile başlayan eğitimler 8 hafta sürecek. Eğitimde, Kendini ve Durumunu Kabul, Öğrenilmiş İyimserlik ve Umutlu Olmak, Yaşam Amacı ve Bireysel Gelişim, Çevresel Hakimiyet gibi konu başlıklarında sunumlar yapılacak.
    “İyi Oluş” Psikoeğitim Programı Eğitimcisi Psikolojik Danışman İdil Arasan Doğan program hakkında bilgi verdi. Doğan: “Alzheimer evde bakım yükü olan bir hastalıktır, o yüzden hasta yakınlarının çoğunda tükenmişlik sendromu yaşanıyor. İyi oluş programının amacı pozitif bakış açısıyla olumlu müdahaleler yaparak tükenmişlik sendromunu azaltmak. Bu olumlu müdahalelerin sonucunu hem başında hem de sonunda uygulayacağımız ölçeklerle öğrenmiş olacağız. Hasta yakınlarının bakım yüklerini, tükenmişliklerini, depresif hallerini ölçen çeşitli ölçeklerimiz var. Uygulayacağımız bu ölçekler sayesinde hasta yakınlarının hem şimdiki hem de sonraki durumunu göreceğiz.” şeklinde konuştu.

“ÇOK İYİ BİR MERKEZ”

Eğitim gören Alzheimer hasta yakınları adına görüş belirten Ömür Kınacıoğlu ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Benim eşim Yüksek Ekonomi mezunu ve toplumda iyi seviyede olan bir kişi ama maalesef bu hastalığa yakalandı. Kadıköy’de İstanbul’da hatta Türkiye’de bu kadar güzel bir kuruluşun olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Uzun süre yurt dışında yaşadık, inanın yurt dışındaki merkezlerle mukayese edilebilecek kadar iyi bir merkez burası. Öncelikle Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na daha sonra Alzheimer merkezindeki yöneticilere ve çalışanlara her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hepsi hem çok bilinçli hem mesleğinin erbabı hem de çok iyi niyetliler. Eşim bir gün öncesinden kıyafetlerini giyip hazırlanıp buraya gelmek istiyor çünkü burada büyük bir sevgi ve iletişim var. Yalnız tek isteğim var buranın her gün olacak şekilde geliştirilmesi icab ederse masrafı karşılayacak şekilde ücretli olsun, çünkü bizler nefes alamıyoruz, nefes almamız gereken saatte burada hasta yakınları olarak eğitim alıyoruz dolayısıyla bu sürenin biraz daha arttırılmasını istiyoruz. Benim eşim kaptan pilot, bütün dünyayı gezmiş bir insan olarak çok mutlu. Bütün dünyayı gezmiş bir insanı kolay kolay mutlu edemezsiniz, ben de çok mutluyum Kadıköy Belediyesine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.        

ARŞİV