Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu (Özel Bölge Hastaneleri)”, “2010 Kurumsal Sosyal Sorumluluk” programı kapsamında planladığı projeleri uygulamaya devam ediyor. Bölge Sağlık Grubu, Türk Anneler Derneği işbirliğinde, çevresindeki Pendik, Kartal, Maltepe, Tuzla, Kadıköy ve Ataşehir bölgelerinde yaşayan anneleri temsil eden 50 civarında kadının konuk edildiği bir “Sağlıklı Beslenme Kahvaltısı” düzenledi. Bölge insanını sağlıklı beslenme konusunda uygulamalı bilgilendirmeyi, sağlıklı beslenme ile kalori kontrolü konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ve grubun Pendik Bölge Hastanesi’nde, hastanenin diyetisyeni Aysel Yıldırım’ın yönetiminde düzenlenen kahvaltıya; Bölge Sağlık Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy ile Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur da katıldı. Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; sağlıklı beslenmenin bizzat kendisi kadar, bu konuda yapılacak aktarım ve paylaşım şeklini de önemsediklerini vurgulayarak; “Sağlıklı beslenme konusunda en etkili aktarımın, sağlıklı bir kahvaltı sırasında; yani bizzat uygulamada yapılabileceğine karar vermiştik. Kahvaltı sırasında ve sonrasında aldığımız tepkiler sonucu, yerinde bir karar aldığımızı görmemiz bizi sevindirdi” dedi. Sağlıksız beslenmenin, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Göksoy; bu konuda çok hassas olduklarını ve kurum olarak, geçmişe dayanan bir gelenekleri olan sağlıklı beslenme kahvaltılarını tekrar başlattıklarını vurguladı. Türk Anneler Derneği Kartal Şube Başkanı Kadriye Mucur ise, kahvaltının özellikle bir diyetisyenin yönetiminde yapılmasının önemine dikkat çekerek, “Kahvaltıya katılan tüm üyelerimizin etkinlikten ne kadar hoşnut kaldığı; diyetisyen doktorumuza yönelten sorular ve kahvaltı sonrası uzun bir süre çevresini sarmalarından bile anlaşıldı” dedi. Kahvaltı öncesinde katılan tüm annelerin vücut kitle indeksleri hesaplandı ve 100 çeşit besin türünün bulunacağı açık büfede, her ürünün yanında yer alan etiketlerde, kalori miktarları, faydaları ve ideal tüketim oranları gibi temel bilgiler yer aldı. Kahvaltı, hastane diyetisyeni Aysel Yıldırım’ın görsel sunumu ve konuyla ilgili soruları yanıtlamasıyla sona erdi.