Balonlar tiroid için havalandı

Türk Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği ile Merck, 23-29 Mayıs Tiroid Farkındalık Haftası nedeniyle Kadıköy Koşuyolu Parkında balon uçurma etkinliği düzenledi

26 Mayıs 2016 - 15:54
8. Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftasında bu yıl çocuklarda Hiper ve Hipotiroidiye’ye dikkat çekildi. Hafta boyunca, TV ve gazetelerde gerçekleştirilen uzmanlarla söyleşi, ilan, broşür ve bilinçlendirme etkinlikleriyle tiroit hastalıklarının yaşam kalitesini nasıl etkilediği, bazıları aileden taşınabilen tiroit hastalıklarına karşı çocuklarda hangi belirtilerin dikkate alınması gerektiği anlatıldı. Kadıköy Koşuyolu Parkında düzenlenen etkinlikte halk bilinçlendirildi, balonlar havaya uçuruldu.
Tanısı konmayan ya da tedavi edilmeyen tiroit hastalıkları yüzünden milyonlarca insan oldukça düşük bir yaşam kalitesi ile hayatlarını sürdürüyor. Tiroit hastalıkları, dünyada 300 milyondan fazla insanı etkileyen, çok sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Her 2000-4000 bebekten 1’inde doğuştan hipotiroidi görülürken, bu duruma kız çocuklarında erkek çocuklara göre iki kat fazla rastlanıyor. Hipertiroidi ise 15 yaşından küçük çocuklarda 1 milyonda 8 olarak nispeten düşük oranda görülüyor. Boynun ön kısmında ’kelebek’ şeklinde bir iç salgı bezi olan tiroit bezi, vücudun metabolizma hızını kontrol etmek açısından büyük bir rol oynuyor.

ARŞİV