Belediyeden evlere kuaför hizmeti

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal destek çalışmalarından biri olan 65 yaş üstü bireylere “Evde Kuaförlük Hizmeti” hem çalışanları hem Kadıköylüleri memnun etmiş durumda

13 Ekim 2016 - 13:30
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerden bir tanesi de “Evde Kuaförlük”. Kadıköy Belediyesi yaklaşık üç yıldan bu yana evde kuaförlük projesini tüm hızıyla sürdürüyor. Evde kuaförlük hizmetinden, evinden dışarı çıkma imkânı olmayan, 65 yaş üstü Kadıköylüler faydalanabiliyor.
Günde ortalama 14 hasta, yaşlı veya engelli Kadıköylünün yararlandığı çalışma hafta içi 5 gün sürdürülüyor. Günlük program kapsamında evde kuaförlük hizmeti mobil ekibi, belediyenin tahsis ettiği araç ve kuaförlük malzemeleriyle talepte bulunan vatandaşa ulaşıyor. 
Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Destek biriminin 0216 545 96 91 numaralı telefonunu arayıp, randevu alarak bu hizmetten faydalanılabiliyor.
Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, “Bizim tek amacımız sürdürülebilir bir Sosyal Hizmet Uygulaması sunmak ve bireyin ihtiyacını giderebilmek. Ne kadar çok Kadıköylüye ulaşırsak o kadar çok mutlu oluyoruz. Bundan da Kadıköylüler çok memnunlar geri, bildirimler güzel” dedi.

“EVLATLARI OLUYORUZ”
Uzun yıllar bay-bayan kuaförlüğü yapan Ebru Yıldırım ve Mustafa Deneri, Kadıköy Belediyesi bünyesinde belediyenin sosyal hizmetler projesi kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlara talep doğrultusunda evde kuaförlük hizmeti veriyor.
“İşimizin dışında evlatları da oluyoruz onların” diyen Ebru Yıldırım ve Mustafa Deneri, Kadıköylü büyüklerine hizmet sunmak ve onların bu hizmetten duydukları mutluluğu görmekten dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor.
3 yıldır bu çalışmada yer aldığını belirten Ebru Yıldırım ve Mustafa Deneri insanlara yardım etmeyi sevdiklerini ifade ederek, “Böyle bir işi yapmak gerçekten gönüllülük gerektiriyor, işini sevmeyi gerektiriyor” diyor.  Yıldırım ve Deneri, “Belediye ile bir anlamda iletişim kanalı da oluyor, istek ve taleplerini, beklentilerini de belediyeye iletiyoruz” diyor.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Kuaförler Ebru Yıldırım ve Mustafa Deneri ile birlikte Gazete Kadıköy olarak Meral Hanım ve Faruk Bey’in evine konuk olduk.  Meral Hanım, evde kuaförlük hizmetinin çok kolaylaştırıcı bir çalışma olduğunu belirterek, “Gerçekten çok memnunum. Çok teşekkür ediyorum” diye düşüncelerini ifade etti. Kadıköy Belediyesi’nin “Engelli Taksi” hizmetini de beğendiğini, bu çalışmanın biraz daha yaygınlaştırılmasını da talep etti. Kadıköy Belediyesi’nin evde kuaförlük hizmetinin yaşamını kolaylaştırdığını belirterek belediyeye teşekkür eden Faruk Bey de Kadıköy Belediyesi’nden, ileri yaştaki Kadıköylülerin oturup dinlenebilecekleri, sohbet edip vakit geçirebilecekleri yerler yapmasını istedi.

ARŞİV