Beslenme ve diyete dikkat

Diyetisyen Arzu Gökmen, Hasanpaşa Gönüllü Evi’nde mahalle sakinlerine ‘beslenme’ ve ‘diyet’ konusunda bilgi verdi.

25 Ocak 2012 - 14:38

Hasanpaşa Gönüllüleri, 5 Ocak Perşembe günü gönüllü evinde “Beslenme ve Diyet” konulu bir etkinlik düzenledi. Medikal Park işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğin konuşmacı konuğu diyetisyen Arzu Gökmen, doğru beslenmeyi genel hatlarıyla açıkladıktan sonra kişisel farklılıklar üzerinde durdu ve diyet programının kişiye özel hazırlanması gerektiğini söyledi. Bu nedenle herkese tek bir program önerilemeyeceğini belirtti.

Diyetisyen Arzu Gökmen, günümüzde yaygın olarak görülen “reflü” ve “kabızlık” rahatsızlıkları hakkında da bilgi verdi. Görsellerden yararlanarak reflü ve kabızlığın nedenlerini, genel olarak bu hastalıkları tetikleyen besin maddelerini ve stresin etkilerini açıkladı. Şekerli gıdaların zararlı bakterileri beslediğini ve kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini arttırdığını söyledi. Kabızlık ve reflüye karşı nasıl beslenmek gerektiğini, hangi besin maddelerinin genel olarak iyi geldiğini açıkladı ve suyun önemi üzerinde durdu.
Diyetisyen Arzu Gökmen, hastaların tansiyon, şeker, kolesterol vb. durumlarına göre özel diyetlerle tedavi edilebileceğini de belirtti.
Etkinliğe katılan konukların sorularını da yanıtlayan diyetisyen Arzu Gökmen’e, program sonunda Kadıköy Belediyesi’nin tarafından bir teşekkür belgesi verildi.

ARŞİV