Bilinçli ilkyardım hayat kurtarıyor

Kadıköy Belediyesi, Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde ilkyardım eğitimleri düzenliyor

17 Kasım 2016 - 14:01
Kadıköy Belediyesi, Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde ilkyardım eğitimleri düzenliyor. Eğitimlerde; ilkyardım nedir, ilkyardım öncelikleri, temel uygulamalar, kaza yeri değerlendirme, ilkyardımcının özellikleri, insan vücudu ile ilgili bilinmesi gerekenler, hasta-kazazedenin değerlendirilmesi, yaralanma, kanama ve şok ile kırık, çıkık ve burkulmalar, hasta-yaralı taşıma ve hasta-yaralı taşımada genel kurallar ile taşıma teknikleri, bilinç kaybı, bayılma, koma, tıkanmalarda ilkyardım, Temel Yaşam Desteği, kalp krizi, felç, yanık, donma, boğulma gibi durumlarda ilkyardım konuları anlatılıyor.
Kurslar hafta içi 5 gün 09.00-12.00 saatleri arasında veriliyor. Her gruba 15 saatten oluşan setler halinde eğitim uygulanıyor. Dersler anlatım ve uygulama olarak verilirken, uygulama bölümünde insan maketi, üçgen bandajlar, sargı bezleri vb. malzemeler kullanılarak eğitimin verimi arttırılıyor. Son gün tüm eğitimleri kapsayan vaka çalışmaları gerçekleştiriliyor, soru-cevap şeklinde pekiştirme ve sınama ile eğitim tamamlanıyor.

12 YILDA 45 EĞİTİM
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nden verilen bilgide; halen devam eden “Uygulamalı İlkyardım Eğitim Programı”nın 2004 yılında geliştirildiği ve uygulanmaya başlandığı,  2004 yılından beri toplam 45 Uygulamalı İlkyardım Eğitimi gerçekleştirildiği ve bu eğitimlerden 566 kişinin yararlandığı belirtildi.  Bunun yanı sıra talep üzerine 2012 yılından beri iki günlük ilkyardım bilinçlendirme eğitimleri düzenlendiği, 17 ilkyardım bilinçlendirme eğitimine de 271 kişinin katılım gösterdiği ifade edildi.
Uzmanlar, eğitimli kişiler tarafından yapılacak doğru ilkyardım uygulamalarıyla kazazedelerin hayatı kurtarılırken, aynı zamanda yanlış uygulamalar nedeniyle oluşan kalıcı sakatlıkların da önleneceğini belirtiyor, ilkyardım uygulamasını mutlaka konunun uzmanlarının yapması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

“Uygulamalı İlkyardım Eğitim Programı”na katılmak isteyenler Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nin 0216 418 88 30 numaralı telefonundan bilgi alabilir

ARŞİV