Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Cildinize hasar vermeden bronzlaşma için dikkat edilmesi gerekenler

12 Temmuz 2018 - 10:40

Yaz mevsimiyle birlikte herkesin isteği bronz bir tene sahip olmak. Cildinize hasar vermeden bronzlaşma için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

Güneş Altında Uzun Süre Geçirmeyin: Özellikle öğle saatleri yani güneş tam tepedeyken güneşlenmeyin. Bu saatlerde güneşe çıkıp bronzlaşm aya çalışmak cildinizi hızlı bir şekilde yakıp soymaktan başka bir işe yaramaz.

Cildiniz İçin Doğru Güneş Kremi Kullanın : Cildinize uygun güneş koruyucusunu bulun ve güneşlenmeden en az 20 dakika önce kullanın.  Cildinize uygun koruma faktörünün yanı sıra güneş kremi tercihlerinizde dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta UVA ve UVB’ye karşı etkili olmalarıdır. Kullandığınız koruma faktörlü güneş kremlerini suya dayanıklı olanlar arasında seçin ve gün içinde tekrar sürmeyi ihmal etmeyin.

Parfüm Ve Deodorant Kullanmayın : Güneşe çıkmadan önce parfüm ya da deodorant kullanmayın. Vücudunuzda renk farklılıkları ve lekelenmeler oluşabilir.

Yavaş Yavaş Bronzlaşın : Bir günde bronzlaşmaz yanarsınız.  Güneş ışınlarından her gün azar azar faydalanın, yavaş yavaş bronzlaşın.

Suya Yakın Yerlerde Güneşlenin : Güneş altında 15 dakikadan fazla kalmayın. Arada bir serinleyin. Denize, havuza ya da duşa yakın alanlarda güneşlenin arada bir serinleyin. 

Hızlı Bronzlaşmak İçin Cildinize Kakao, Havuç, Zeytinyağı ve Kola Sürmeyin : Hızlı bronzlaşmak için kakao yağı, havuç yağı, kola, zeytinyağı ürünler kullanmayın! Bu tür ürünlerin kullanımı cildin erken yaşlanmasına erken yaşlanması, kalıcı lekelenmelere neden olabiliyor.

Havuç tüketmek bronzlaşmaya yardımcı : Havuçta bulunan karoten, sağlıklı bronzlaşma için etkili. Güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde güneşlenip havuç yemek ya da havuç suyu içmek cilde istenen görünümün kazandırılmasına yardımcı olur.

Sıvı Tüketin :Güneş ve tuzlu deniz suyunun etkisi ile, cildinizin bozulan nem dengesini korumak için bol bol sıvı tüketin.

Güneş Gözlüğü ve Şapka Kullanın : Zararlı güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanın. Mümkün olduğunca açık renkli giysiler tercih edin. Güneş ışınlarının doğrudan teninize ulaşmasını engelleyen gözlük ve şapka kullanımına dikkat edin.

Güneşlendikten Sonra Mutlaka Duş Alın : Güneş ve deniz cildinizi aşırı oranda kurutacağından ılık suyla duş alın ve vücudunuza nemlendirici sürün.

Bol Meyve Sebze tüketin: Canlı bir cilt için bol miktarda çiğ meyve, sebze ve bunların sularını tüketmek gerekir. Çiğ sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu bir beslenme düzeni; cildi korur, yeniler, esnekliğini sağlar ve sağlıklı bir ışıltı verir.


ARŞİV