Bu merkez kadınlara ücretsiz

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle öne çıkan Kadıköy Belediyesi’nin kadınlara özel olarak sağlık hizmeti sunduğu Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı...

10 Mayıs 2012 - 15:45

Kadıköy Belediyesi, kadınlara yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi resmi olarak açıldı. Dumlupınar Mahallesi'ndeki merkezin açılışını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu yaptı. 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen ve Kadıköylü kadınların büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde önce Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nde öğrenim gören minik sanat öğrencileri koro halinde şarkılar söyledi. Törende bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Belediyesi'nin 1989 yılından bu yana sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi projelerini uyguladığını vurgulayarak, hizmetlerde öncelikle kadın, çocuk, yaşlı ve engelli yurttaşların gözetildiğine dikkat çekti. Öztürk, bu çalışmalardan bazı örnekleri şöyle anlattı: “Çocuklarımızın sağlıklarıyla ilgili merkezler kurduk. Onların hem fiziksel hem ruh sağlıklarına yönelik tedavileri yapıyoruz. Yani Kadıköy'de bedenen ve ruhen sağlam gençler yetişiyor. Ayrıca çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren kültür sanatla buluşturuyoruz. Elbette ki çocuklar dışında engelli ve yaşlı insanlarımız için de özel hizmetler veriyoruz.'' Başkan Öztürk, “Tüm bu projelere rağmen, 1. sırada olmamız gerekirken, bizim yaptıklarımızın onda birini bile yapmayanlar 1. görünüyor. Bunu hazmetmemiz mümkün değil. Demek ki bizim kendimizi daha iyi ifade etmemiz gerek” dedi. Daha sonra sözü Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'ne getiren, eşi ve kızının da bu merkeze geldiğini anlatan Öztürk, Kadıköylü kadınlara “Sağlığınızı önemseyin. Bu merkezimize gelip, sağlık hizmetinizi ücretsiz olarak alın. Sadece kendiniz değil çevrenizdeki tüm kadınları da teşvik edin” diye seslendi.

 
KADIN KONUKEVİ LÜKS OTEL GİBİ
Öztürk, yeni yapılan Kadın Konukevi'nde de ranza sisteminden oda sistemine geçildiğini, böylece artık bir annenin çocuklarıyla birlikte içinde tuvaleti olan bir odada rahatça barınabileceğini ifade etti. Öztürk, konuşmasını şöyle bitirdi: “İstanbul'daki CHP'li belediyeler giderek arttı. 2 idik 4 olduk, 4 idik 12 olduk. Şimdi hedef 36... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de alacağız. Önce İstanbul'u, sonra Türkiye'yi alacağız!”Öztürk'ün ardından kürsüye gelen Selvi Kılıçdaroğlu da “Şu anda ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Karşımda böyle neşeli, umutla bakan insanlar, çalışkan başkanlarını görmekten mutlu olan insanlar görmek beni de mutlu etti. Başkan, çalışmaları anlattı. Çok güzel projeler. El ele verirsek her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun...” dedi. Törende konuşmaların ardından Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nin yapımına katkı sunan Zehra-Mustafa Yüksel çifti ile Kadın Konukevi’nin yenilenmesine destek olan Ömer Büyükhanlı sahneye davet edildi. Selami Öztürk, eşi Sevgi Öztürk ile Selvi Kılıçdaroğlu; Yüksel çifti ve Büyükhanlı'ya plaketlerini takdim ettiler. Ayrıca Sevgi Öztürk, tüm Kadıköylü kadınlar adına Selvi Kılıçdaroğlu'na çiçek sundu. Açılış sonrası Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile eşi Sevgi Öztürk’ün ev sahipliğinde belediyenin Göztepe’de bulunan Çocuk Sanat Merkezi ile Çocuk Diş Sağlığı Poliklinikleri’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi’nin şiddet gören kadın ve çocuklar için yaptırdığı, anne ile çocuklarının ayrı modern donanımlı odalarda kalabileceği Kadın Konukevi’ni de ziyaret ederek açılışını gerçekleştirdi. Gün boyu Kadıköy'de kalan Kılıçdaroğlu, Kadıköy ziyaretini Kadıköylü gönüllü kadınlarla Sahrayıcedid Defne Parkı’nda beş çayında biraraya gelerek noktaladı. Kılıçdaroğlu'nun programına, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Kadın Kolları yönetici ve üyeler, İlçe Başkanları ve partililer eşlik etti.
 
ÜCRETSİZ MUAYENE, DÜZENLİ TAKİP
Aslında 27 Eylül'de hizmete giren Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, kadın hastalıkları, meme muayenesi, mamografi, ultrason ve smear testi olmak üzere 5 ana başlıkta ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor. Dumlupınar Mahallesi'nde 3 katlı bir binada bulunan merkezde, 2'si radyalog, 1'i kadın doğum uzmanı, 1'i de pratisyen hekim olmak üzere toplam 12 kişilik ekip görev yapıyor. Merkezin adından da anlaşıldığı gibi ana başlık mamografi. Amaç; Kadıköy'de yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük, kadın hastalıkları konusunda bilinç geliştirememiş kadınlarda farkındalık yaratmak. Bu kapsamda Kadıköy'deki her mahalleye özel günler düzenlenecek. Bu mahallede yaşayan kadınlar merkeze gelerek başta mamografi olmak üzere kadın sağlığı ile ilgili tüm testlerini ücretsiz olarak yaptırabilecekler. Merkeze gelemeyecek durumda olan mahalle sakinleri için de Kadıköy Belediyesi ücretsiz araç tahsis ediyor. Merkezde ayrıca ultrason ve rahim ağzı kanserinin erken teşhisinde önemli rol oynayan smear testi gibi diğer tetkikler de yapılıyor. Merkezde bugüne kadar, 500'ü aşkın kadına 1000'e yakın tetkik ve tahlil yapıldı. Kadıköy Belediyesi Zehra-Mustafa Yüksel Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nin bir önemli özelliği de merkeze gelen kadınların sağlık durumlarının düzenli olarak takip edilecek olması. Başta sosyo-ekonomik düzeyi düşük kadınlar olmak üzere tüm Kadıköylü kadınlara hitap eden merkezde, en son teknolojik cihazlarla hizmet veriliyor.
 
Haber: Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN

ARŞİV