Cildimin bakım zamanı geldi diye düşünüyorsanız…

28 Şubat 2013 - 15:25

 
Mustafa SÜRMELİ
 
Yaz aylarının kendini özlettiği soğuk kış günleri, cildimizi yenilemek ve şımartmak için en uygun dönem. Yaz boyunca hem güneşin neden olduğu hasarları onarmak hem de epilasyon, leke tedavisi gibi uygulamalar süresince cildimizi güneş ışınlarından özenle korumamız gereken yöntemlerden yararlanmak için de güzel bir fırsat. Keyif estetik merkezi sahibi uzman estetisyen Şehnaz Kargı, kış aylarında uygulanabilecek antiaging yani gençleşme ve cilt bakımı yöntemleriyle ile ilgili şu bilgileri paylaştı;  “Güneş koruyucu kremler, şapkalar kullanarak cildimizi ne kadar korumaya çalışsak da yaz aylarında güneş ışınlarına fazlaca maruz kaldığımız bir gerçek. Güneş ışınları, DNA hasarına yol açarak cildimizde elastikiyet kaybına yani kırışıklıkların ve sarkmaların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Güneş lekeleri ise yaz aylarının sevimsiz bir hatırası olarak ortaya çıkabiliyor. Gerek leke tedavilerinde, gerek epilasyon ve antiaging uygulamaları için özellikle kış aylarını öneriyoruz. Çünkü bu uygulamalar sırasında cildimizi güneş ışınlarından korumak büyük önem taşıyor.”

LEKELERİ DERT ETMEYİN
Birçok alanda olduğu gibi güzellik sektörü de gelişiyor. Özellikle hanımların yakından takip ettiği, son yıllarda daha bakımlı görünmek adına erkeklerin de ilgi gösterdiği güzellik ve bakım teknolojileri gelişedursun, uzmanlar bu konuda uyarmayı ihmal etmiyor. 1998 senesinden beri Kryoderm yani buz terapisi yöntemini uygulayan Uzman Estetisyen Şehnaz Kargı yöntemin cilt lekelerinin giderilmesi üzerindeki etkisini anlattı; “Cildimizden yaz aylarının istenmeyen hatıralarını yani güneş lekelerini kryoderm yöntemi yani buz terapisi ile silmek mümkün. Yaşlılık lekelerinde de uygulanabilen bu yöntemde cihazın havadan aldığı oksijen ve nem yaklaşık cildin yapısına göre -40 derecede bir soğukluğa ulaşarak, buz kristalleri oluşturur. Oluşan bu buz kristalleri, cildin altındaki kolejenlere etki eder. Cildin altının iyileşmesi sağlanırken, üstteki lekeli cildin kuruyarak dökülmesi sağlanıyor. Böylelikle yeni bir cilt dokusu ortaya çıkıyor. Uygulama sonrasında uygulama yapılan bölgede yeni ortaya çıkan cilt dokusu pembe, beyaz renkli olmakla birlikte yaklaşık 7-10 gün içerisinde normal cilt rengine bürünüyor. Yararlanmak isteyen herkese mutlaka test uygulaması gerçekleştirerek, cildin hassasiyetini gözlemliyoruz ve uygulamayı deneme fırsatı veriyoruz.

CİLDİNİZİ TAZELEYİN
Cilt lekelerinin yanı sıra akne, sivilce izleri, kırşıklık, gözaltı morlukları gibi şikâyetlerin giderilmesinde ya da antiaging amaçlı uygulanan dermaroller yöntemini de anlatan Uzman Estetisyen Şehnaz Kargı, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri gibi lokal lekelerde uygulanan kryoderm yani buz terapisinin yanı sıra özellikle hormonal lekelerin giderilmesinde dermaroller uygulamasını tercih ettiğini belirterek, mikro iğnelerle ciltte mikrodermal kanallar açılmasının sağlandığını, dermaroller yöntemiyle cildin alt tabakası olan dermisin uyarılması sağlanarak kolajen ve elastin üretiminin artması ve kan dolaşımının hızlanmasının sağlandığını söyledi. Kargı, “Cilt lekelerinin yanısıra antiaging, akne ve sivilce izleri, göz altı morluk ve torbalanmaları, kırışıklık, selülitin giderilmesi ve çatlaklarda da uygulanan bu yöntem sonrasında uygulama amacına göre cildin yenilenmesini ve beslenmesini destekleyen çeşitli vitaminlerden oluşan özel kokteyl serumlar uygulanıyor. Kokteyllerin dermaroller ile uygulanması, cildin alt tabakası olan dermiş tabakasına etki etmesini sağlıyor. Yöntem her hangi bir şikâyeti olmasa da cilt yapısını yenileyerek yaşlanmayı geciktirmek, ciltte canlı ve parlak bir görünüm kazanmak amacıyla da uygulanıyor” dedi.

ARŞİV