CKM'de ‘Hasta Hakları Zirvesi'

Caddebostan Kültür Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilen “Hasta Hakları Zirvesi”nde sağlık politikalarında söz sahibi olması gereken taraflar, konu hakkındaki görüşlerini açıkladılar.

07 Kasım 2013 - 13:02
“Hastayım Haklarım Var” sloganıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilen “Hasta Hakları Zirvesi”nde sağlık politikalarında söz sahibi olması gereken taraflar, konu hakkındaki görüşlerini açıkladılar. 
 
 
Çisem EREN
 
 
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile altı sivil toplum örgütü birleşerek, Kadıköy Belediyesi’nin de işbirliği ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) 1. Ulusal Hasta Dernekleri Hasta Hakları Zirvesi ve İnteraktif Söyleşisi’ni düzenledi.
“Hastayım Haklarım Var” sloganıyla ilk defa gerçekleştirilen “Hasta Hakları Zirvesi”nde sağlık politikalarında söz sahibi olması gereken taraflar, konu hakkındaki görüşlerini açıkladılar. 
24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlik, Nevval Sevindi’nin konuşması ile başladı. Türkiye’de bir ilk olan platformda; hastalar, hasta haklarını gözeten dernekler, aktivistler, sağlık çalışanları, devlet ve hastane temsilcileri ile ilaç şirketlerinden temsilciler bir araya geldi. Pembe Hanım Derneği, ONKOHEM, KHG Derneği, KIFDER, PKU, EUD kuruluşlarının dışında Yavuz Dizdar ile Cengiz Unutmaz da platforma katılan önemli isimlerdendi.
Kanser hastaları ve hasta yakınlarını bilinçlendirme amacını taşıyan platform üyeleri, hastalığın günümüzde kronik bir hastalık kategorisine girdiğini vurgulayarak, “Acımak veya üzülmek yerine onlarla birlikte tek bilek tek yürek olmalıyız. Onların buna ihtiyacı var!” dediler.
Platform üyelerinin hepsi neredeyse ya bu hastalığa yakalanmış ya da yakınlarından biri bu hastalıkla mücadele ediyor.
 
 

ARŞİV