Dans ederek sağlıklı kalıyorlar!

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Pera Güzel Sanatlar Akademisi işbirliği ile 60 Yaş ve üstü yurttaşlara yönelik Latin Dans dersleri başladı. Yaşlıların sosyal yaşama aktif katılımlarını sağlamak...

12 Mayıs 2011 - 14:13

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Pera Güzel Sanatlar Akademisi işbirliği ile 60 Yaş ve üstü yurttaşlara yönelik Latin Dans dersleri başladı. Yaşlıların sosyal yaşama aktif katılımlarını sağlamak, sosyal yaşamlarını renklendirmek ve daha keyifli bir yaşam sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan dans eğitimlerinde, kursiyerlere salsa, samba ve merengue gibi latin dansları öğretiliyor. Kursiyerler, ilk danslarını Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi'nde yaptı. Farklı meslek gruplarından 20 kişinin katıldığı dans kursu pazartesi günleri 14.00–15.00 saatleri arasında eğitimlerine devam edecek. Kadıköy Pera Güzel Sanatlar Akademisi dans eğitmeni Huriye Yapıcı, kursiyerlere ilk derslerinde salsa figürlerini çalıştırmaya başladığını ve kurs süresince de tüm Latin danslarından figürler öğretmeye çalışacağını ifade etti.


YAŞLILAR İÇİN HAFTALIK SÖYLEŞİLER BAŞLIYOR
Öte yandan Kadıköy Belediyesi ve NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi işbirliği ile “Yaşlılık Sürecinde Unutkanlık ve Psikolojik Sorunları” konularının ele alınacağı 5 haftalık söyleşi programı düzenleniyor. Tüm Kadıköylülerin davetli olduğu Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi’de gerçekleştirilecek söyleşilerde “Yaşlılıkta Uyku Bozuklukları”, “Yaşlılıkta Tıbbi Hastalıklar ve Ruhsal Sorunlara Etkisi” “Yaşlılıkta Kaygılar – Korkular”, “Yaşlılıkta Cinsellik” ve “Yaşlanma Sürecinde Unutkanlık” konuları işlenecek.
Tel:(0 216) 545 93 50–545 96 91


 


ARŞİV