Denize karşı yoga etkinlikleri

Kadıköylüler, ilçe sahillerinde düzenlenecek 4 farklı etkinlik ile yoga yapma şansı yakalayacak

16 Haziran 2016 - 10:23
Her yıl 21 Haziran’da kutlanan Uluslararası Yoga Günü’nde, Kadıköy sahilleri, 4 ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Etkinliklerin ilki Hindistan Başkonsolosluğu'nun Anadolu yakasındaki resmi etkinliğini olacak. Vivekananda Yoga Üniversitesi adına İstanbul Yoga Merkezi ve Kadıköy Belediyesi ortaklığında organize edilen “2. Uluslararası Yoga Günü” Kalamış’ta kutlanacak. Halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak olan etkinlik, 21 Haziran Salı günü Kalamış Parkı Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi 2. Futbol Sahası’nda gerçekleşecek. Saat 17.00’de kapıların açılışıyla başlayacak etkinlikte, Hindistan Konsolosu Sanjay Jain ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu açılış konuşmaları yapacak. 18.15 - 19.15 arasında yapılacak ilk yoga seansının ardından 15 dakikalık kısa bir ara verilecek. Saat 19.30’da nefes çalışması ile sürecek olan etkinlikte, 19.45 – 20.00 arasında meditasyon olacak. 20.00 ve sonrasında ise duyurular yapılacak, vejetaryen atıştırmalıklar olacak ve sürpriz hediyeler sunulacak. İçeriği tüm dünyada standart olan etkinliğin ardından, Hindistan’daki Tamamlayıcı ve Alternatif Terapiler Bakanlığı’nın hazırladığı el kitapçığının Türkçe versiyonu katılımcılara dağıtılacak. Bu etkinliğe katılım için yaş sınırı yok, ayrıca daha önce yoga yapmış olmak da gerekmiyor. Katılımcılara ücretsiz yoga matı dağıtılacak. Gelirken üstünüze (eşofman, tayt gibi) rahat kıyafetler giymeniz yeterli olacak.

Denize karşı yoga
Yoga Günü etkinlikleri kapsamında Yoga ve Doğa ekibi, 18 Haziran Cumartesi günü sabah saat 08.00'da Moda sahilde /eski vapur iskelesi yakını) yoga etkinliği düzenleyecek. Ekibin, geçen yıl 21 Haziran’da Yoga Günü’nden sonra belli aralıklarda düzenli yapmaya başladığı yoga çalışmaları bir yılını doldurdu. Bu kez de yoga haftasını ve beraberliklerini kutlamak için yine bir araya gelecekler. Eğitmen Erol Benjamin Scott gözetiminde yapılacak ücretsiz etkinliğe katılmak için mat getirmenize gerek yok. İshvara Yoga İstanbul’da Caddebostan sahilde bir buluşma düzenleyecek. 20 Haziran Pazartesi günü 10.00 - 11.30 saatleri arasındaki ücretsiz etkinlikte, Eğitmen Ayman Sozakbayeva eşliğinde yoga yapılacak. Marga Yaşam Atölyesi de Dünya Yoga Günü’nü açık havada çimlerin üzerinde yoga ve piknik ile kutlayacak. Ücretsiz etkinlik 21 Haziran Salı günü saat 9:00 - 11:30 arasında Suadiye Sahil’de (Suadiye Oteli’nin karşısı) yapılacak.

35 bin kişilik yoga!
Geçtiğimiz yıl ayurveda, yoga, unani, siddhi ve homeopatiden sorumlu dünyadaki ilk AYUSH (Tamamlayıcı ve Alternatif Terapiler) Bakanlığı Hindistan'da kuruldu. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin talebi doğrultusunda, 27 Aralık 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler Türkiye'nin de içinde bulunduğu 175 ülkenin kabulüyle 21 Haziran'ın Uluslararası Yoga Günü olarak her sene tüm dünyada kutlanmasını onaylandı. Bu özel gün dünyada ilk kez 21 Haziran 2015’te kutlanmaya başlandı. Hindistan Başbakanı Modi bu tarihi günü kutlamak için Yeni Delhi'de 35,000 kişiyle birlikte yoga yaptı. www.uluslararasiyogagunu.com/

ARŞİV