Dikkat denetim var!

Kasım ayında Bağdat Caddesi’nde meydana gelen ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği yangından sonra Kadıköy Belediyesi denetimlerini sıklaştırdı. Birçok restaurant ve kafede yangın tüplerinin...

15 Aralık 2010 - 13:46

Kasım ayında Bağdat Caddesi’nde meydana gelen ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği yangından sonra Kadıköy Belediyesi denetimlerini sıklaştırdı. Birçok restaurant ve kafede yangın tüplerinin olmadığı tespit edildi. İşletmelere eksiklerini tamamlamaları için süre verilirken, belediye yetkilileri eksiklerini gidermeyen işletmelere ceza kesileceği uyarısını yaptı.

Kadıköy Belediyesi işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz ay Bağdat Caddesi’nde bir mekânda yaşanan yangın olayı ve bir kişinin hayatını bu olayda kaybetmesi, ardından tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında çıkan yangın; yetkilileri, işyerleri başta olmak üzere topluma açık diğer mekanların güvenliği konusunda daha radikal tedbirler almaya itti. Bu doğrultuda Kadıköy Belediyesi Ruhsat Denetim ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler kentte özellikle yangın denetimlerini arttırdı. Denetimler sırasında tespit edilen eksikler mekân sahiplerine bildirildi, uyarılar yapıldı. Ruhsat, mali denetim, hijyen ve sağlık denetimlerinin de aynı anda gerçekleştirildiği denetimler sırasında yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere önce uyarı yapıldı. Uyarıları dikkate almayanlar ve eksiklerini tamamlamayanlara ise cezai işlem uygulanacak.
GÜVENLİK VE SAĞLIK İÇİN ŞART
Kadıköy Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Cem Hondu, iş yeri sahiplerine, eksik evrak ve ekipmanlarını bir an önce tamamlamaları konusunda uyarılarda bulundu. Pilot bölge olarak belirledikleri yerlerde yapılan denetimlerde bir çok mekânda özellikle yangın tedbirleri konusunda eksikler tespit ettiklerini ve mekân sahiplerini uyardıklarını söyleyen Cem Hondu, “Son denetimlerde bu mekânları tekrar kontrol edeceğiz. Bir daha eksik görürsek gerekli cezayı uygulayacağız. Ayrıca son denetimlerde ilk defa gideceğimiz yerler de olacak. Umarım esnafımız güvenlik ve sağlık konusunda gerekli önlemleri alıyordur. Denetimlerimizi sıklaştırdık” dedi.
DENETİMLER DEVAM EDECEK, PARA CEZASI YOLDA
1Aralık 2010 tarihinde yapılan denetimlerin ardından eksiklerin giderilip giderilmediğinin tespiti için 14 Aralık 2010 tarihinde kontrol denetimleri yapıldı. İlk denetimlerde tespit edilen eksiklerin giderildiği gözlendi. Ayrıca Bağdat Caddesi’ndeki lüks eğlence mekânları, kafeteryalar, alışveriş merkezleri, restaurantlar, lokantalar birer birer denetlendi. Öncelikle mekanlardaki yangın tüpleri incelendi. Tüplerin kullanma süreleri konusunda hassasiyet gösterilmesi konusunda uyarılar yapıldı. Zabıta Memuru Ali Beyazıt, Ruhsat Denetim Ekibi Gıda Teknikeri İlker Çınar nezaretinde gerçekleştirilen denetimlerde, olası bir yangın ve acil durum sırasında insanların en kısa zamanda ve en kolay şekilde tahliye edilebilmeleri için acil çıkış kapılarının güvenliği ve kullanılabilir durumda olması konusunda işyeri sorumlularına uyarılarda bulunuldu. Denetimler sırasında mutfaklara da bakıldı, hijyen ve sağlık yönünden de sorumlulara uyarılarda bulunuldu.


 


ARŞİV